Šljive vs . Borovnice

Šljive ili suhe šljive , dobivši loš rap , iako oni često smatrazdrava dodatak prehrani . Šljive i suhih šljiva često su povezane kao lijek - često se opredijelili za strane starije osobe - za neugodno oboljenje, kao što su zatvor . Borovnice , s druge strane , su zaradili status rock- zvijezda kao tzv superfood , zahvaljujući Bobica prirodnog sadržaja antioksidansa . Karakteristike

u Kaliforniji , tamne plavkasto- ljubičasti šljive se suši i prodaje kao šljive u svijetu .

suhe šljive su jednostavno šljive koje su sušeni , čime je zgužvan , chewy voća koji ima slatkasti okus , koncentrira šljiva . Tamno plava Petite d' Agen šljive, koje su prvi put uzgaja u Francuskoj , sugo -to sorta šljiva za izradu suhe šljive . Ta sorta šljive je široko uzgaja u Kaliforniji . California Sušena šljiva odbor izjavljuje da proizvodi 60 posto svjetske opskrbe suhih šljiva . Borovnice su porijeklom iz Sjeverne Amerike i napredovati u Pacific Northwest regije iu Kanadi i Sjedinjenim Američkim Državama . Male okrugle bobice rastu na grmovima , a konzumirati svježi , sušeni ili pritisne u sok .
Zdravstvene prednosti

Oba šljive i borovnice imaju bezbroj zdravstvene beneficije , i postoje velike sličnosti između te dvije vrste voća . Oba imaju prisutnost fitonutrijenata , koji su, kako bi se spriječilo oštećenje od slobodnih radikala koji uzrokuju starenje i oštećenja tkiva . Porcija šljive - oko 1/4 šalice - iposluživanje borovnice - oko 1 šalice - svaki ima 3 g vlakana . Šljive i borovnice su i izvrstan izvor beta-karotena u obliku vitamina A , koji promiče zdravlje kardiovaskularnog sustava i sprječava makularne degeneracije u očima . Borovnice su bogate vitaminima C i E. Prirodno prisutni fenoli i prisutnost flavinoid zove kaempferol , može zaštititi od raka debelog crijeva i jajnika , odnosno.

Kupnja šljive i borovnice

Šljive često se prodaju u rasutom stanju sekcije supermarketima ili na ambalaži . Iako šljive su obično naborani , pregledati paket ili bin pohranjene su u kako bi se osiguralo šljive izgleda svježe i punašna , ne zgrčen i suši . Neki šljive su koštice , ali neki i jame netaknuti . Kupibivši planirate li ih koristiti za kuhanje i pečenje . Borovnice se mogu kupiti svježe kada su u sezoni - oni su u svom najboljem izdanju u srpnju tijekom Nacionalnog Blueberry mjeseca - ili kasnije u ljeto ili jesen , ovisno o tome gdje ste odrasli . Flash - smrznute borovnice zadržati iste prehrambene odlike su svježe bobice . Suhe bobice ponekad šećera dodano .


Prehrambene šljive i borovnice

Češnjak Sprej za puževe

puževi žvakati kroz povrtnjak i bilo ukusne cvijeća su pronašli . Umjesto korištenja otrovnih pesticida držati podalje puževi , možete pomiješati domaći prirodni sprej koristi zajednički kuhanje sastojak - češnjak . Ovaj zajedljiv biljka čini biljke

Více >