Plant gnojiva od kuhinje Sastojci

Iako su potrebne za vraćanje tlo i držati biljke zdrave hranjive tvari , komercijalna gnojiva su skupi i obično su kemijski - based . Ako vaš vrtu proračun je pružio čvrst, ili ako želite razviti svoje biljke u više prirodnih , organski okoliš , to nije teško obogatiti i njeguju svoje biljke s odbačenim kuhinjskim otpadom . Vi svibanj pronaći da pomoću bilješki iz vaše kuhinje će rezultirati u biljkama koje su jednako bujna i zelena kao kemijski - uzgojenih biljaka . Jajima

Save eggshells i pretvoriti ih u učinkovit domaći gnojiva . Jajima uglavnom kalcijev karbonat , i također sadrže dušik, fosfor i male količine više elemenata u tragovima . Stavite ljuske jaja u posudu za pečenje i stavite u pećnicu na jedva toploj pećnici dok su granate su suha . Crush suhe školjke sa svojim rukama , a zatim samljeti komadići školjaka u blenderu . Pospite prah u saksiji biljaka , oko cvijeća, povrća biljaka ili voćaka .
Mljevene kave

Uključite kave u učinkovito gnojivo . Kave sadrže biljne zdrava dušika , fosforne kiseline , od sode , šećera i ugljikohidrata . Osnovi će imati koristi bilo koji biljka , ali su posebno dobri za biljke kiselih voli poput azaleje , evergreena, kamelija , azaleja , ruže, borovnice i avokado . Spread kave u pleh i sušiti osnovi u toploj pećnici , miješajući . Raspršiti tanki sloj od kave oko biljaka . Mokri kave mogu koristiti štedljivo , jer su vlažne razlozi može oblikovati . Zaostale kava ne treba ići na otpad , bilo . Voda biljke s mješavinom jednog dijela preko veli kave i četiri dijela vode .
Jabučni ocat

Dajte biljkama poticaj s jabučnog octa . Umiješajte žlicu octa u litri vode. Koristite vode za navodnjavanje unutarnji ili vanjski biljke . Jabučni ocat vratit će se sadržaj željeza u tlu , a posebno je koristan za biljke kiselih voli poput azaleja , gardenije ili rhododendrons .
Riba Tea

Make smrdljivi , ali učinkovit čaj od sirove ribe . Stavite ribu u platnenu vrećicu , a zatim stavite u vrećicu u posudu s vodom . Dopustiteribe ostati u vodi za tri do četiri sata , a zatim koristiti riblje čaj zalijevati biljke na otvorenom . Zbog mirisa , riba čaj ne treba koristiti na sobne biljke .

Interijer gljiva u Agrumi

Agrumi raste na zimzelenog drveća sa sjajnom zeleno lišće i mirisnog cvijeća . Većina agruma su self - plodna i narasti do zrele visine od 6 do 30 metara . Stabla rastu najbolje u područjima od zenita. Plod je također skloni interijera gljivične infe

Více >