Pravilno Vrijeme oploditi Wisteria

Wisteria ( . Wisteria spp. ) dodaje ljepotu kućama sa svojim bujnim , grozdovi lijepim ljubičastim cvjetovima koji vise s dražesnim loze Twining do terase, prednji trijem stupovi i uz ograde . Wisteria čini dobro u US Department of Agriculture biljnih srčanost zone 4 do 9 . Ona uspijeva u lošem tlu , što je razlog zašto mnoge biljne stručnjaci preporučuju što manju gnojidbu biljka . Početna vrtlari , s druge strane , u svojim pokušajima da se tvrdoglavi Wisteria proizvoditi cvjeta , obratiti svom arsenalu gnojiva . Uobičajeno je, međutim , kadaWisteria ne cvatu , to je pravilan obrezivanje da će ga potaknuti da iznesu cvijeće za koje je tako volio . To ne znači dabiljka nikada ne zahtijeva gnojivo . Timing

Mladi Wisteria biljke zahtijevaju jednu dozu gnojiva u proljeće , godišnje . Nastavite ovaj raspored , sve dok nije ispunjen u prostoru koje ste stvorili za njega . Kad se to dogodi , prestanite gnojenje biljka , osim ako to pokazuje znakove nedostatka , poput žute lišće ili lišće koje ostaju mali . Wisteria ječlan obitelji graška i stvara vlastitu dušik iz zraka . Prema tome , dodatak dušika gnojiva na tlo stvara višak koji promovira rast vegetativnog nauštrb cvjetanja . Ispitivanje tla svakog proljeća će vam reći što tip gnojiva tvoja Wisteria zahtijeva . Zrele biljke s nedostacima trebao primiti gnojiva u proljeće .
Gnojiva

KadWisteria je mlad , vrtlar je fokus nije na procvat , ali na dobivanje biljka ispunite sjenica, zid ili neki drugi prostor stvoren za to . Snažan dinamika rasta potiče dušika , tako da koristite uravnotežen gnojivo , kao što su 10-10-10 , na maloljetničkom glicinije . U zrelosti ,biljka zahtijeva visoke razine kalija i fosfora . Samoispitivanje tla može vam reći koji od ovih namirnica je manjkav u tlu . Ako Wisteria zahtijeva dozu fosfora , primjenjuju superfosfat , ili 0-20-0 brzinom od 2 grama po kvadratnom dvorištu tla . Kalij sulfat na 1 unca po kvadratnom dvorištu će izliječiti nedostatak kalija .
Primjena

Wisteria proizvodi duboko , bogatom korijenski sustav . Dodaj potrebnu količinu gnojiva na koš ručni đubriva i nanesite ga ravnomjerno , počevši od 6 centimetara od biljke baze i širi do 6 metara u svim smjerovima . Koristite grablje ispočetka proizvod u gornjem sloju tla , a zatim vodu do dubine od 2 noge . Voda pomaže aktivirati gnojivo i nosi ga do korijena .

Opreza

Stope aplikacija za gnojivo , superfosfat i kalij sulfat su opća pravila palca . Koristite svoje rezultate ispitivanja tla kako bi utvrdilo odgovarajući stopu aplikacija za svoju situaciju . Natrag na gnojiva ili dopuniti paket obično sadrži grafikon koji govori vrtlar koliko proizvoda koji ćete koristiti za različite razine plodnosti tla .

Najbolji prizemnog sloja za jednogodišnjeg cvijeća

Godišnja cvijeće pokriti vrt s privremenom pobune šarenih cvjetova . Ostatak godine ,vrt je gola i običnog izgleda. Perennial i zimzelene tlo pokriva riješi taj problem , mnogi vrtlari obratiti . Benefit Prizemlje pokriva pružiti boju za mnoga podr

Více >