Da liTlo Mandevilla Vine Ljubav Acid

? Long sezone šarene truba u obliku cvijeta na mandevilla loze ( . Mandevilla spp ) su dovoljno nagrada za pružanje ove južnoameričkog rodom sdesno raste uvjete . Mnoge vrste mandevilla će dobro obavljati u neutralnom tlu ( pH 6,6 do 7,5 ) , ali drugi, poput popularnog Sun suncobranom liniju hibrida mandevilla , više vole kisela tla (pH 4,0-5,5 ) . Uzgaja se u američko ministarstvo poljoprivrede biljnih srčanost zona 9-11 , mandevillas kao i crpe tlo i treba toplinu u cvatu . U hladnijem USDA zone 8 , mandevillas obično će umrijeti natrag na zemlju u zimi , ali se vratio iz korijenasljedeće proljeće i cvatu na novi rast . Mandevilla Hibridi

hidridiziran mandevillas su zimzelene , povijene lozice koja može dosegnuti 15 do 20 metara u visinu, a cvatu od proljeća do jeseni . Jedan od najčešće uzgajaju sorte je " Alice du Pont " koja je ružičasta 2 - do 4 - inčni cvjeta . Popularna jeserija Sun Suncobran razvio Suntory cvijeće u Japanu . Sun Suncobran ima sorti koje cvatu u crvene, ružičaste i bijele , a uključuje " Div " sorte s velikim cvjetovima , i "Pretty " sorte, koje su snažne biljke koje mogu rasti u manjim posudama , bez potpore .
Mandevilla laksativa

Popularno nazvan čileanski Jasmine , Mandevilla laksativa jelistopadni loze koja će ostati evergreen u područjima bez mraza . Ona raste na 15 metara visok i stvara vrlo mirisne bijele cvjetove tijekom ljeta . Za razliku od hibrida , to obavlja dobro čak iu područjima s manje topline i svojim korijenima su hrabar do 5 stupnjeva celzijusa .
Mandevilla sanderi

Mandevilla sanderi je zimzelen s više od grmolikih formi od ostalih mandevillas . Iako će se s vremenom popeti kao visok kao 15 do 20 metara , to može biti kao kompaktna grma štipanje nove mladice . Cvijeće su 3 do 4 cm širok u ružičastom roza sa žutim grla . Neke sorte Mandevilla sanderi , kao što su "My Fair Lady " " Crvenkapica " i " Strawberry Lemonade " manji su raste i dobro raditi u viseće košare .

njegu

Mandevillas zahtijevaju puno sunca za najbolji cvatnje , ali može tolerirati djelomičnu sjenu , posebno u podne u vrlo vrućim klimatskim uvjetima . Oni mogu preživjeti kratka razdoblja suše , ali radije običnu vodu - oko 1 milimetar na tjedan . Ove topline ljubitelji može biti posađeno protiv jugo - suočava zid za maksimalnu toplinu iu hladnijim klimama može se uzgajati u zatvorenom prostoru ili tretirati kao biljke . Za najteži cvatnje , hraniti svaka dva tjedna s tekućim gnojivom , razrijeđenim za pola tijekom vegetacije i cvatnje .

Vines of Missouri

Missouri je središnji položaj u američkom Heartland je tostanje klimatskih ekstrema je napravio . Show - Me State vrtlari suočiti frigidna , snježne zime , s temperaturama uspravljen blizu 20 stupnjeva ispod ništice . Nepredvidljiv, često tornadic iz

Více >