Home & Garden >> Dom i vrt >> Plants, Flowers & Herbs >> Groundcovers i vina >> Content

Koliko vremena je potrebno Purple krunica klijati

? Purple krunica ( utjelovio Passiflora ) jevišegodišnja vino , porijeklom iz SAD-a . U američko ministarstvo poljoprivrede biljnih srčanost zona 6b do 10 naraste do 25 metara u dužinu , penjanje ili puzeći po podu vrt . Plod je ljubičasta krunica trsu je prozvan maypop zbog zvuka čini kada je stao na . Ljubičasta krunica vina obično vegetativno razmnožavati jer sjeme može potrajati i do godinu dana za klijanje . Sjeme prikupljanje, priprema i sadnja sve medvjeda na vrijeme koje je potrebno ljubičastu krunica klijati i to radi ispravno može pomoći ubrzati stvari zajedno . Sjeme Collection

proljeće i ljeto cvijeće ustupiti jajolikim bobicama koje potrajati dva do tri mjeseca da se zrele . Vi ćete znati da je sjeme su spremni za berbu , kadabobica je narančaste , žute baci na njega i da se osjeća mekano kada lagano stisne . Ako pop otvoriti bobica i sjemenke su smeđe , oni su spremni za žetvu . Scoop ih iz maypop , staviti ih u cjedilo i pokrenuti hladnu vodu preko njih , koristeći svoje prste ukloniti arilusa -ljepljive tvari koja prianja uz svaku sjemena . Ako ne planirate na klijati sjeme odmah, zamotajte ih u vlažnom sphagnum treseta mahovine i pohraniti ih u zatvorenoj posudi u hladnjaku .
Sjeme Priprema
< p > Namakanje sjemenki ubrzava klijavost ljubičastom krunica . Koristite ili 5 posto alkohola i vode ili 2 žlice kućanskih bjelilo i 6 žlice vode . Obje metode zahtijevaju24 - satni potopiti , ali ako se odlučite koristiti izbjeljivač rješenje , smjesu staviti i sjemenke u zatvorenoj posudi u hladnjaku 24 sata . Kad izvadite sjemenke , isperite ih s vodom i stavi ih na novine ili papirnate ručnike dok ne budu potpuno suhi .
Sjetvu

Iako izravna sijanje na otvorenom se preporučuje , moguće je početi ljubičasta krunica sjemena u zatvorenom prostoru . Bilo u zatvorenom prostoru ili na otvorenom ,najvažniji aspekt bržoj klijanja je temperatura tla i to je lakše nadzirati zatvorenom prostoru . Koristite topline prostirku pod klijanja kontejner kako bi se tlo zagrije na temperaturu između 68 i 75 stupnjeva celzijusa -toplijebolje . Tlo treba ostati cijelo vrijeme u vlažnom . Nakon sadnice pojavljuju , početi sužuje od topline Mat temperaturu postepeno , tijekom jednog tjedna .

Razmatranja

Purple krunica loza izgleda upečatljiv penjanje preko sjenicom ili zid . Ako je to kako se odlučite da ga rasti , presaditi sadnica 6 inča udaljen od strukture . Kao štoloza raste , osposobiti ga strukturu podršku . To će, naravno, zaživjeti i početi penjanje na vlastitu . Nemojte se bojati , ako se pojaviloze da se umire u kasnu jesen ili početkom zime . To je jedan od rijetkih listopadnim Passiflora vrsta i da će se vratiti kada je vrijeme grije u proljeće .


od:http://vrt.98905.com/plants-flowers-herbs/groundcovers-vines/1016021037.html

autorsko pravo © Dom i vrt Sva prava zadržana.