Home & Garden >> Dom i vrt >> Plants, Flowers & Herbs >> Groundcovers i vina >> Content

Tibouchina Patuljak Njega

Vrtlari koji žive u mraza područja Sjedinjenih Američkih Država može oživjeti svoje vrtove s patuljkom tibouchina ( Tibouchina spp. . ) . Short - rastuća biljka je jednogodišnja u United States Department of Agriculture bilja srčanost zone od 10 do 11 godina. Oni koji žive u hladnijim krajevima treba tretirati cvjetnica kaogodišnji . To Brazilski materinji je izdržljiv i da će napredovati s malo njege . Identifikacija

Patuljak tibouchina se odnose na Tibouchina urvilleana , koja raste mnogo veće od patuljka . To spada u obiteljskom Melastomataceae . Biljne prosjeci do 6 cm u visinu i širi do 18 inča . Tvori u gusti tepih , s umjereno brzo stopa rasta . Biljke su zimzelene , s fuzzy , ovalno lišće oko 2 inča dugo . Njegovo lišće je zeleno , i to se ne mijenja boje na jesen . Mali ljubičasto cvijeće ispunite biljku od ljeta do jeseni . Patuljak tibouchina cvijeće nisu tako veliki i upadljiv kao većim sorti tibouchina .
Pejzaž Koristi

biljke prateći navika čini pogodnim kao granice postrojenja ili kaogusti preći . Njezin rast navika činišareni dodatak koristi na zidovima ili balkona . Također se uzgaja unutar u loncima ili viseće košare . Iskoristite tvornicu u jači kontejnera gdje su tanke grane se prelijevaju preko strane .

Zahtjevi rasta

Patuljak tibouchina tolerira razne vrste tla . Raste i na otvorenom, u dobro isušen i blago kiselim pješčana , ilovasta ili glinenim tlima . Ona ima slabu toleranciju na sol sprej , tako da nijedobar izbor za vrtlare koji žive neposredno uz priobalnim vodama . Patuljak tibouchina uzgaja u najsunčanijih uvjetima proizvesti najslikovitiji prikaz cvijeća . Kada se sadi više biljaka u istom prostoru , prostoru im približno 18 do 24 inča apart . To omogućuje pravilnu cirkulaciju zraka i smanjuje na prenatrpanosti . Ako ga sadnju u kontejner , koristiti jedan s odvodnje koji je otprilike dva puta veća nego što je patuljak tibouchina je korijen loptu . To omogućava prostor zabiljke rasti , a korijeni neće biti gužve u spremniku . Koristite dobro drenirano potting mix .
Njega

nametnika obično nije briga za patuljaste tibouchina biljaka prema University of Florida IFAs proširenje . Ako se problemi ne javljaju, koristiti insekticid označen kao siguran za uporabu na tibouchina biljaka . Voda biljke jednom do dva puta tjedno kako bi se tlo vlažno . Osjetite tlo lončanice redovito . Akoprvi inčni ili dva je suha , navodnjavanje ga s vodom . Trim to samo za kontrolu patuljka tibouchina veličinu i oblik . Koristite ruke pruners i odrezati grane u kojima je to potrebno. Vrtlari mogu koristiti gnojiva mjesečno topiv u vodi tijekom vegetacije . Donesite kontejner - narasla tibouchinas u zatvorenom prostoru kako bi se izbjeglo mraz .


od:http://vrt.98905.com/plants-flowers-herbs/groundcovers-vines/1016100504.html

autorsko pravo © Dom i vrt Sva prava zadržana.