Home & Garden >> Dom i vrt >> Plants, Flowers & Herbs >> Groundcovers i vina >> Content

Slanu Tolerantan pokrovnost Biljke

Ako živite i vrt u blizini mora , možda ste primjetili učinke soli sprej na vaše biljke . Djelovanje vjetra preko valova podiže soli u zraku i depozita ga na lišće biljke iu tlu . Prekomjerno soli na lišću vodi proces poznat kao exosmosis , u kojem lišće gubi vlagu , što uzrokuje paljenje i osutost . Odaberite soli tolerantni tlo pokriva kako bi se spriječilo oštećenje slan u primorskim vrtovima . Zona 4

Ako živite u US Department of Agriculture zoni 4 , izaberite soli tolerantni tlo pokriva da su hladno - otporan na prosječnih godišnjih padova od minus 30 stupnjeva celzijusa . Hardy u zonama 3-8 , zlatna stonecrop ( Sedum acre ) raste do 2 cm visokim i formira prostirku od svjetlozeleni, listopadne lišće . Raste najbolje u pješčanoj , krša i sunca na djelomičnu sjenu . Zlatni stonecrop cvjeta u proljeće sa žutim cvjetovima . Creeping Liriope ( Liriope spicata ) je jednogodišnja u zonama 4-9 . Ovaj trave poput zimzelene raste do 12 cm visok sa sličnim širenja , a ima zeleno lišće koji pretvara bakreno zimi . Cvate ljubičastim i bijelog cvijeća u ljeto , a preferira osjenčane , dobro drenirani mjesta .
Zoni 5

USDA zone 5 iskustva padove na minus 20 stupnjeva . Wintercreeper ( Euonymus fortunei ) je jednogodišnja u zonama 5-9 . Ovaj 2 - noga- visok zimzeleni brzo širi i da će se popeti ako je pružiti podršku . Ona ima tamno -to - srebrno- zeleno lišće s nazubljenim rubovima , i uspijeva u suncu na hladu . 9 - inčni - visoka zelena i zlatna ( Chrysogonum virginianum ) podnosi sol i ograničeni noga prometa . Ovaj polu - zimzelena je jednogodišnja u zonama 5-9 i najbolje raste u dobro dreniranu zemlju . Zeleni i zlata cvjeta sa žutim cvjetovima u proljeće .
Zone 6

USDA zone 6 , padove pasti na minus 10 stupnjeva . Hardy je u USDA zonama 6-8 , Emerald Sea i Blue Pacific shore smreke ( Juniperus conferta ) narasti do 18 cm visok i širiti do 8 metara . Ove evergreena radije sunčanih mjesta s dobro dreniranu zemlju i podnose sušu . Mondo trave ( Ophiopogon japonicus ) je jednogodišnja u zonama 6-9 i najbolje raste u dobro dreniranu zemlju . Ova zimzelena raste do 10 cm visok i ima tamno , trava poput lišća . Mondo trava raste dobro u sunce ili hlad , a cvjeta s bijelim i ljubičastim cvjetovima u ljetnim mjesecima .
Zona 7

USDA zone 7 padove spusti na 0 stupnjeva . Alžirski bršljan ( Hedera canariensis ) je jednogodišnja u zonama 7-8 . Ovaj zimzeleni vino i raste kao pokrovnost i preferira djelomičnog na punopravno hladu . Alžirski ivy ima tamne, sjajne lišće koji pretvara bakreno zimi . Žuta zvijezda jasmina ( Trachelospermum asiaticum ) može se uzgajati kao pokrovnost soli tolerantni . Ova zimzelena vino , izdržljiv u zonama 7 i 8 , raste na 12 metara dug i proizvodi mirisne žute cvjetove . Raste dobro u djelomično zasjenjenim mjestima .


od:http://vrt.98905.com/plants-flowers-herbs/groundcovers-vines/1016100580.html

autorsko pravo © Dom i vrt Sva prava zadržana.