Može li Boston Ivy Rastu na sporedni kolosijek ?

Kad obzirom raste Boston ivy na sporedni kolosjek pokrivene zid ,pitanje nije " može da raste " , ali " treba da raste . " Kao što je bilo i botaničar će vam reći , Boston ivy je sposoban raste na gotovo sve što želi . To će imati problema prianja na sporedni kolosjek svog doma ; to jekolosijek koji će imati problema preostalih prilogu strukturi . Čak i akoprilaženje ne padaju ,bršljan i dalje može uzrokovati trajno oštećenje . O Boston Ivy

Boston bršljan ( Parthenocissus tricuspidata ) je također poznat kao japanski puzavice . To jebrzo rastuća listopadna loze koja može narasti i do 60 metara dug . Ona ima zeleno lišće koje postaju crvene , ljubičaste ili narančaste u jesen . To je vrlo izdržljiv i neće tolerirati vjetar i gotovo sve vrste tla . Raste u oba sunca i hlada . U proljeće se stvara neprimjetan cvijet i plavo- crne bobice koje ostaju na trsu dugo nakon što lišće pada .
Kako Ivy raste

Ono što čini Boston ivy tako destruktivna je kako se vezuje na površinu . Smatraprianja vino , jer se koristi ljepilo diskova prikačiti na površinu . Te minijaturne usisavanje šalice dopustitibršljan pridaju glatke površine , bez ikakve podrške . To također znači da će rasti gdje god to žele . Oni nisu ograničeni kao i druge loze , koje je potrebno strukture na bilo pribiti ili zaokrenuti.
Drvo prilaženje

drvo prilaženje je veći rizik od bude oštećen od vinil sporedni kolosjek . Ljepilo diskovi često oštetiti drvo ili kada su uklonjeni ili kad umru . Dok su se raspadati , diskovi stvaraju humusne kiseline, koja će uništiti drvo . Ivy također zadržava vlagu u odnosu na površinu svoje kuće , što može uzrokovatidrvo propadati . Drvo prilaženje je također skloni sve iste vrste oštećenja kao vinil sporedni kolosjek .
Vinyl Siding

Boston ivy neće učiniti što više štete na vinil prilaženje kao što to radi drvo prilaženje , ali to ne znači da vinil prilaženje će izvući neozlijeđen . Diskovi su često mrlja i uzrokuje promjene na sporedni kolosjek . Bršljan može raditi svoj ​​put između šavova na sporedni kolosjek i oštetiti ga . Ivy također može postati pretežak za sporedni kolosjek i dovesti ga popustiti ili čak i ispasti iz zgrade .

Kako da se brinu za močvari Jasmine

Močvara jasmina ( Gelsemium rankinii ) se također naziva močvara žuta jasmina i Rankin je trumpetflower . Ova zimzelena twining vino brzo doseže i do 20 metara i izgleda slično Karolini jasmina sa svojim napadnim žute , truba poput cvijeća . Cvijeće

Více >