Što Fuyu Dragun Potreba u tlo ?

Fuyu dragun je non - adstringentno razne orijentalnih japanske jabuke . Plod je crvena i obliku kvadrata , a može se jesti dok je zelena . Orijentalni persimmons su porijeklom iz Kine , te su u uzgoju u svojim prirodnim staništima za nekoliko stoljeća . Više od 2.000 različitih sorti orijentalnih japanske jabuke uzgajaju , uključujući Fuyu . Fuyu persimmons potrebno optimalne tla uvjete za zdrav rast . Izmjene

Orijentalni persimmons željeli Fuyu prilagoditi i na različitim tipovima tla , no rast je najbolji u dobro dreniranu zemlju koja je visoka u ilovaču sadržaja . Preferirani pH tla je bilo između 6.0 do 6.5 . U tlima s niskim pH ili kiselim tlima , dodajte vapno povećati pH razinama i smanjuju kiselost . Popraviti pH tla kaodostupnost mnogih hranjivih tvari smanjuje kada se biljke uzgajaju u kiselom tlu .

Gnojiva

Fuyu persimmons odgovoriti i na primjenu gnojiva u tlu , pogotovo kada su stabla u špici plodonosan dobi . North Carolina State University Extension preporuča 1 oz . stvarne dušika godišnje za svaku godinu starosti stabla . Izbjegavajte pretjerano korištenje dušika , jer to može izazvati prijevremenu opadanja plodova . Provesti test tla kako bi se utvrdilo točno zahtjevima za fosfora i kalija u tlu . Kasnu zimu ili rano proljeće jepreporučeno vrijeme za oplodnju stablo .
Voda

Držite tlo Fuyu japanske jabuke vlažno redovitim nanošenjem vode za najbolje rast . Stablo je samo umjereno tolerantni suša i proizvodi veće veličine , bolja kvaliteta plodova s dovoljno vode u tlu . Suho tlo uzrokuje pad voća i lišća . Preporučio stopa navodnjavanje je 36 do 48 centimetara vode godišnje s težim zalijevanje u ljeto i proljeće i manje vode tijekom jeseni i zime .
Mulch

Dodaj malča na tlu nakon sadnje Fuyu persimmons jer to pomaže očuvati vlažnost tla i regulira temperaturu tla . Usitnjavanje i pomaže u održavanju korov u provjeru . Organski malčevi pomoći poboljšati strukturu tla jer oni polako raspadaju . Soft malčevi poput slame ili lišće pružiti jastuk za zrelog voća kao što pada . Preporučene mulch materijali su trave , piljevinu , sijeno i slamu .

Kako da se brinu za Ivy biljka koja umire

Ivy ječlan Hedera roda biljaka . Ove penjanje loze najčešće se uzgajaju kao saksiji biljke . Većina sorti bršljan su jednogodišnja biljaka koje se rijetko zahtijevaju posebnu njegu , iako loši uvjeti uzgoja i određene bolesti može utjecati na zdravlj

Více >