Koji tip tla Trebam li biljka moj nesilica i Pilići u

? Kokoši i pilići ( . Sempervivum sp ) su sukulenti u obitelji Crassulaceae da se razmnože. Majka biljka ili kokoš , proizvodi dječji biljke, nazvane pilići . Oni se koriste u ukrasne podzemnih naslovnicama iu kontejnerima . Kokoši i pilići zahtijevaju malo njege i izdržljiv pod nepovoljnim uvjetima . Raznovrsnost ovih sukulenti omogućuje im da rastu u minimalnom tlu različitim vrstama i uvjetima . Tipovi tla

kokoši i pilići rasti u dobro drenirano , pjeskovito tlo s neutralnim pH . Oni će rasti u tvrdoj, mounded glinena tla na vrhu kako bi višak vode bi ispustili . Kokoši i pilići imaju plitko korijenje koje također omogućuju im da rastu u plitkom tlu , kao što je to utvrđeno u rock vrtovima , na krovovima ili u područjima s propadaju kora malč . U izdanci , ili pilići , često rastu u prilogu matične biljke , ili kokoš , pa čak i bez ukorijenjeni u tlu . Kokoši i pilići će preživjeti bez tla dok listovi rozete potpuno osušiti .
Kontejner Uzgoj

kokoši i piliće i rastu u malim ili plitkim posudama zbog njihove plitki korijenski sustav . Možete koristiti gotovo bilo koji kontejner za uzgoj tih biljaka sve dok to omogućava za odvodnju . Osim toga , možete ih koristiti za pokrivanje tla drugih kontejnerskih biljaka koliko god se spriječilo prenapučenosti. Uklonite višak piliće , ako dođe do prenatrpanosti . Pilići često će se preliti i objesiti na stranu spremnika bez odgovarajuće održavanje . Oni mogu se presaditi za stvaranje vlastite biljne grupacije .

Location

Kokoši i pilići rastu najbolje u punom suncu , ali tolerirati djelomičnog na punopravno hladu . Širi ih na otvorenom, u kamenjare , posude ili kao pokrovnost za cvjetne gredice i između šetnice . Kokoši i pilići još će rasti u kutke debla s malom količinom tla . Također, možete ih zasaditi u između opeke ili stijenama i šetališta . Stavite ih u dobro osvijetljenim prozorskoj da im rastu u zatvorenom prostoru .

Njegu

Kokoši i pilići vole redovito zalijevanje slijedi sušenje - out perioda . Dopustitetla na potpuno osuši između zalijevanja kao prekomjerno zalijevanje može uzrokovati truljenje korijena . Biljke su hrabar i često preživjeti ekstremne ili otežanim uvjetima koji proizlaze iz suša ili zlostavljanja . Kad posude ili vrtovi su pretrpane sa izdancima , uklonite izdanci i presaditi ih na drugom mjestu . Uklonite mrtve ili oštećenih lišća i piliće kako bi se omogućilo više prostora za dodatnih izdancima .

Trave koje izgledaju kao bambus

Ukrasne trave koje izgledaju poput bambusa čine jedinstven i zanimljiv dodatak svakom krajoliku . Mnogi će se lako prilagoditi većini klime i prilagode većini tla s malo truda potrebno da ih zadrži . Oni imaju ukrasne koristi, i iznutra i izvana , ka

Více >