Kad bi Trim grožđa Ivy

Nekoliko vrsta bršljana nazivaju po nadimku " grožđa bršljan . " Prije nego što se savjet na obrezivanje ili bilo koji drugi aspekt skrbi , morate znati kakvu grožđa bršljan posjedujete . Sve vrste bršljana poznatiji kao grožđa bršljan su višegodišnji u USDA srčanost zone od 10 do 15 godina , cvjeta u cijeloj Srednjoj i Južnoj Americi . Jedna sorta je gotovo uvijek uzgaja kao houseplant , jedan čini dobro vani u SAD Suptropi i jedan jeamerički Indijanci . Cissus Rhombifolia

bršljan sorta jekratko vino , 3 metara dug nanajviše i najčešće raste na oko 18 cm u dužinu . U toplim klimama Cissus rhombifolia može se koristiti na otvorenom, u viseće košare . Izvan njegove temperature tolerancije zoni od 60 do 85 stupnjeva celzijusa , rhombifolia čini lako za njegu - za houseplant , favorizirajući svijetle, indirektno svjetlo . Uzgaja u zatvorenom prostoru , rhombifolia može biti podržan na jednom pitanju ili svijetlo bambusa stativ . Trim ovu grožđa bršljan , kad god je to preraste željene granice ili postaje štrkljastim . Oba obrubljen grane i samohrani lišće iskorijeniti i proizvesti više biljaka .
Cissus alata

Slijedi snažna uzgajivača iz Južne Amerike , Cissus alata cvjeta na otvorenom u USDA srčanost zonama 11 do 15 . Ova raznolikost će se popeti zidova i visoka stabla . Rezidba treba biti usmjerena na očuvanje alata unutar granica i može se obaviti u bilo koje vrijeme . Orezati za formi početkom vegetacije i razvučen ili out - of - mjestu puca u bilo koje vrijeme . Alata općenito ne guši na stablima , iako obrezivanje leđa svakih nekoliko godina omogućuje obrasli bršljanom debla boravak rasti u promjeru . Cut grane mogu biti ukorijenjen .
Cissus Trifoliata

materinji ivy ima brojne nadimke , među njima kiseljak vino, krava svrbež i oposuma grožđa . Ona raste u cijelom američkom Jugu i na sjever do Kansasu . Trifoliata je hladno otporan na USDA zoni 5b , a često je pronađena divlja raste na drveću , ogradama i grmlja u poremećenim područjima . To može biti obrubljen u svoju korist , iako , kao štoime sugerira , možda želite ostaviti vremena za divlje životinje konzumirati ljubičastu - crni plod .
Obrezivanje Ivy vinove loze u generalni

Iako Southern grožđa ivies sve su manje agresivni od svojih hladnih - jednogodišnja Northern rođaci , oni interno su programirani da se popne i da će držati na bilo što , što ga čini moguće . Obrezivanje sve ivies rano u sezoni rasta za poticanje bushier razvoj i obrezivanje neuračunljiv viticama čim ih primijetite će vam pomoći zadržati oba grožđa i drugih bršljan sorti pod kontrolom .

Kako iskorijeniti je ylang ylang

ylang ylang , također poznat kao ilang ilang , jesrednje velika zimzelena stabla s graciozan , opuštene grane . Žute cvjeta od ylang ylang stabla su cijenjena zbog njihove slatkim mirisom , a često se koriste kako bi parfem . Iako vrtić profesionalci

Více >