Divlje vina s bobicama

Priroda obiluje dobrih stvari za jesti za ljude i životinje . Divlje područja SAD-a je prepuna grmlja , stabala i vinove loze koje proizvode voće . Plodnih divlje loze često snažan i može preuzeti obradivih površina . Divlje kupine su jedan od najčešćih biljaka u zapadnom dijelu države , a divlje sarsparilla loza zaplet na južnim državama. Jestivo

Vines divljih grožđa sa širokim - venama lišća rastu divlje u istočnoj i središnjoj Sjevernoj Americi . Postoje mnoge sorte vinove loze s plave do plavo- crne bobice . More grožđa nijegrožđa , ali stvara nakupine bijelih bobica kaskadno se baš kao i grožđe . Himalajski BlackBerry nije materinji , ali raste divlje kao vinove loze u Pacific Northwest . Greenbriar vino ima bobice koje su dobre u džem, žele i raste na jugozapadu . Većina jestive divlje bobice rastu na grmlju .
Otrovna

Mnoge biljke proizvode plodove koji nisu jestivi , ali neke stvari mogu vam naškoditi . Živahno crvene bobice crvenog velebilje utječu na živčani sustav i može napraviti srca prestanu tući . Black velebilje se zove gluho doba noći , ali njegova forma je više bush -like . Wild jasmina proizvodi bobice koje su kobne , posebno djeci . Bršljan je jako raširen u mnogim dijelovima Sjeverne Amerike i njenih bobica može uzrokovati živčani sustav i respiratorni distres .

Divlje Vines , Udomaćene Vines

kozja krv je česta biljka u kući krajolik , ali tu jedivlja oblik , Lonicera Ciliosa . Svijetle narančaste bobice na trsu s spojile lišća nisu ukusniji . Grožđe je još jedna divlja loza koja je prešla i pripitomljena . Passionfruit jetropska do suptropske loze koja proizvodi veliku bobičasto voće, kao što su Maypop . Plavi krumpir vino je wended svoj ​​put u uzgoju kao ukrasna loze s oštrim plavim cvjetovima i bobičasto poput voća, koje pripadaju velebilje obitelji . Mnogo više divljih i autohtonih vina su prešli ili hibridima pripitomljavanja u kući krajoliku .

Životinje i Bobice

Samo zato što ste vidjeli jelena , medvjeda , ptica i drugih divljači se punjenje s sočne bobice ne znači da su sigurne za ljudsku prehranu . Postoje brojni računi jestivog ljudske hrane, u vodičima i Federalni Forest Service publikacija . Mudro je griješiti na strani oprezom i izbjeći bilo bobica o kojima niste obrazovan. Posebna oprez također treba uzeti s domaćim životinjama . Vaš pas ili mačka mogu biti zainteresirani u bobica koja je jestiva divljim životinjama , ali neće dobro sjesti u razmaženom želucu domaćem životinje .

Clipping Allamanda Vines

Allamanda cathartica vinova loza, najčešće poznat jednostavno kao Allamanda , su snažne , ali od mraza natječaju Woody evergreen trajnice koje ne treba previše upravljanje u pravu , prilično prostran mjesto. Ako je napustio na vlastitu previše godina

Více >