Home & Garden >> Dom i vrt >> Plants, Flowers & Herbs >> Groundcovers i vina >> Content

Kad se sjeći Clematis

Clematis jeraznolika i rasprostranjena skupina biljaka . Najviše su listopadne , vitka , drvenaste vina , ali neki su zimzeleni . Oni se prvenstveno uzgajaju za svoje spektakularne cvijeće , alilišće čini atraktivan spektakl , kao dobro. Podrška Clematis potrebe i pomoć kad je mlada, ali je samopenjajuća i pridaje struktura s curling viticama . Obrezivanje nije potrebna , ali to će vam pomoći poboljšati izgled lozu i poticati maksimalni iznos od cvijeća . Rezanje po Sadnja Srpski Srpski

Clematis treba dobro drenirano tlo igornji dio postrojenja zahtijeva punu sunca. U lukav twist sudbine , korijeni trebaju biti u hladu djelomično sjenovito mjesto. Možete saditi u proljeće , ali početkom rujna je bolje dopustitibiljka uspostaviti i nadamo se dobiti neke cvjetaprve godine . Izrežite biljka natrag na 12 inča na sadnju . To sprječava ozljede tijekom procesa instalacije , ali što je još važnije , to potiče biljku granaju kao što raste .
Rano cvatnje

put loza cvijeće određuje kada to se odstranjuje . Rani ženske sportske hlače cvijet u proljeće i treba rezati odmah nakon što su završili . Oni cvijet off rasta koja se proizvodi u toj godini , tako rano obrezivanje daje novo vrijeme rasta osnivati ​​i zreli . Obrezivanje prekasno moglo izazvati novi rast koji će biti povrijeđen u hladnim jesenskim i zimskim temperaturama . Vrlo brzo rastu energične biljke mogu rezati sve do temelja .
Midseason cvatnje

Neki clematises cvijet u kasno proljeće do početka ljeta i proizvoditi cvjetovi sve sezone do hladne temperature stići . Ove vrste vinove loze treba prorijedio i untangled u kasnu jesen ili krajem zime . Nakon što je prvi flush cvijeća , orezati natrag grane koje su proizvele te cvjetove . Također se može orezati cijelu biljku natrag za pola u kasnu zimu svake druge godine , koja proizvodi dobro održavana Clematis , ali će žrtvovati prve cvjeta u alternativne godina .
Kasni Ženske sportske hlače
< br >

kasno cvjeta clematises može cvijet ljeti ili čak pada . Oni cvatu off rast proizveo tu sezonu , što znači da možete izrezati biljka još u rano proljeće prije početka rasta . Izrežiteproizlazi sve do unutar podnožju terenu . Provjerite rezovi 1/4 inča pred jakim čvor rasta i kutarezanja pa se voda promašiti korijenu . Ako vam ne smeta koliko će visoko clematis se penje, što također može učiniti ništa . To neće utjecati na broj cvjeta , oni će samo biti veći na trsu .


od:http://vrt.98905.com/plants-flowers-herbs/groundcovers-vines/1016101142.html

autorsko pravo © Dom i vrt Sva prava zadržana.