Sjena- Voljeti Penjanje lozom

penjanje loze dodati ljepotu i dašak mira svakom domu ili vrtu . Oni pružaju štititi od vreline sunca i neke čak i pomoći u skrivajući strukturalne nedostatke koje kuće imaju tendenciju da steknu kao godina prolazi . Rešetka napuni cvatnje penjanje loze dodaje osvježavajuće žalbu i opuštajući ambijent u sjenovitom vrtu . Rast Navike

vole sjenu penjanje loze napredovati i popeti se na tri načina : prema viticama , po Twining i prianja . Vitice su loze ' sidra , koje rastu iz i doprijeti od vinove loze . Te vitice sebe zamotajte u bilo podrške mogu doći . Povijene lozice , s druge strane , vjetar njihove stabljike niti oko strukture za podršku . Prianja loza popeti pomoću vitice koje se priključiti na površini ili priključivanjem antenske žilice iz njihove stabljike u pukotinama .
Većina željene Penjanje lozom

brzorastuće truba vino , također poznat kao ptice loze , nosi svijetle narančaste ili crvene cvjetove , koji su privlačni kolibrića . Ove loza doseći i do 40 metara i cvatu za većinu ljeta . Oni su vrlo preporučljivo kao zidne i sjenice penjača , pogotovo za starenje struktura , kao što su ograde i trošne zidove . Vječitog Clematis loza , može živjeti više od 20 godina , s obzirom na pravo elemente zaštite okoliša . Ove loze vole djelomičnu sjenu , ali također može izdržati izravan sunce ako se nalazi u sjevernom mjestu . Penjanje hortenzija vino može rasti i sa izravnom suncu i djelomičnoj i pune hlada . To vrlo dobro prilagođava na različite temperature od njegova US Department of Agriculture smjelost zone je 4-10 . To mogu dobiti vrlo visok i može nadvladati svoj ​​teren .
Održavanje

Većina vole sjenu vina su agresivna i invazivna . Oni imaju sposobnost da snažno rasti i nekontrolirano . Dajte im dovoljno prostora i prostora da se drže i uspon kako bi se smanjili obrezivanje . Postavite Clematis loze na rešetkama ili žičanom sustavu pružanja više prostora za vitice podržati loze kaobiljka raste . Međutim , neki strujne vina zahtijevaju vrlo malo podrške . Jednostavno stavite samoljepljive pločice i oni će držati uz vrlo malo truda na zidove . Ove loze može postati invazivan i zahtijevajumalo više prostora u odnosu na sjenice vinove loze . Hlad -voli bršljan i penjanje hortenzija su penjača pa ih se preporuča za početnike .

Razmatranja

odabrati pravu nijansu -voli penjanje loze koje neće biti potencijalni osvajači imovine . Na primjer ,ruski vino , kineski Wisteria i trsovi su korisne ako trebate hlad na većoj skali . Postavite ih dalje od kuće , kao i oni će sigurno preuzeti imovinu . Prema The Telegraphu , Ruski vino jeubrzano raste loza , što je idealno ako trebate zaslon privatnost ; Međutim , to također može biti vrlo invazivna . Japanski Wisteria jeizvanredan prizor jer Cvate obilno , ali to također poziva na redovnoj vezanje i obrezivanje , što može biti vrlo oporezivanja . Pravi izbor vole sjenu penjanje loze i dalje će ovisiti o tome što vam je potrebno kako bi se postigla što se tiče visine , cvjetovi i njihovu sposobnost da daju i održati nijansu .

Da li Ivy Bloom

?Kolokvijalni naziv bršljan odnosi se na bilo koju od oko 10 vrsta Vininga biljaka u botaničkom roda Hedera . Sve su cvjetnica , uključujući i mnoge ukrasne vrste Bršljan ( Hedera helix ) uzgajaju kao kućne biljke ili na otvorenom tlo pokriva. To j

Více >