Coleus Cvijeće To reseed

Solenostemon scutellariodes je najnoviji znanstveni naziv za ukrasne blumei . To je također ponekad naziva ukrasne x hybridus zbog mnogih Coleus hibrida koji postoje . . Glavni razlozi za uzgoj ukrasne su po svojoj zanimljivoj lišće , što je ivica u krevetu od biljke ili drugih niskih rastuće biljke u cvatu , ili kao uzorak u kontejner vrtovima . Iako većina ljudi koji uzgajaju ukrasne da raste kao lišće biljke , vrtlari žive u tropskoj klimi mogao dopustiti bilo ukrasne vrste do cvijeta , ostavite proveo cvijeće na biljci dok ne odu u sjeme , čimevjetar ili ptice reseed biljke . Coleus Povijest

ime " Coleus " dolazi od grčke riječi " Koleos ", što znači korice . Razlog je to povezano s biljke jer su prašnika ( muški ili cvijeća , dijelovi ) kondenziran u cijev ili omotača kao oblik . Blumei dolazi od imena nizozemskog pisca Karl Ludwig Blume koji je pisao o javanski postrojenja u 1800 . Uobičajeni nazivi koji se ponekad koriste su plamen koprivu slikano koprivu slikano list i siromah je Croton .
Osnovne informacije

Coleus ječlan Lamiaceae ili metvice obitelji a odnosi se na biljke kao što zelena metvica , timijan i bosiljak . U svojoj toploj klimi , rodnoj , Coleus jezeljasta trajnica koja proizvodi suprotne lišće na kvadratnoj stabljike , sa svake stabljike završava u modrim - lila cvijet stabljici . Coleus blumei karakterizira jedinstveni lišće koje ima širok spektar kombinacija boja , uključujući zelenu, žutu , tamnocrvena , ljubičasta i ružičasta . Postoje čak i ukrasne vrste koje su s ogrlicom lišće . Jedan od jedinstvenih aspekata ukrasne blumei je njegova sposobnost da raste na suncu ili hladovini .
Njega Zahtjevi

Coleus nijeteško biljka rasti . Ona ima jednostavne potrebe koje uključuju pristojan , dobro drenirano tlo , redovito zalijevanje i gnojivo . Gnojiva treba biti visoko u dušik ,prvi element naveden na gnojiva paketa . Dušik je važno za ukrasne jer jesastojak koji stimulira rast list . Većina vrsta Coleus vole rasti u cijelosti djelomičnu sjenu . Budući Coleus nije hladno Hardy , to bilo je narasla kao godišnja posteljinu postrojenja , u kontejner vrtovima , ili u lonce koji se može dovesti u zatvorenom prostoru u hladnom vremenu . To nije neuobičajeno da rastu ukrasne kao houseplant .
Razmnožavanje

Coleus je jedan od najjednostavnijih biljaka da propagiraju . Reznice se korijen brzo kad stavi u prozirnu čašu vode . Obrezivanje i korištenje ukloniti proizlazi za početak nove reznice čuva biljke i oblika i pune i gust , a stvaranje novih biljaka . Ako su biljke dopušteno cvijet , oni mogu proizvesti sjeme , aliglavni razlog za sprečavanje cvjetanje je da to ugrožava rast lišće i omogućuje biljke kako bi dobili visok i mršavo izgleda.

Marigold Sjeme Harvest

Sa svojim sunčanim cvijeća i lako skrbi , nevena ( Tagetes sp . ) Napraviti svoj put u mnogim vrtovima iz godine u godinu . Osim što atraktivnih cvjeta , neveni i otjerati mnoge povrtnjak štetnika . Sadnja ove biljke uz granicu povrtnjak može spasiti

Více >