Engleski Marigold Biljke

Engleski nevena jegodišnja cvatnje biljka koja osvjetljava vrt u ljeto i ranu jesen sa svojim živim cvjetova koji dolaze u nijansama narančaste , krem ​​i žuta . Uz njegovu uporabu u krajoliku ,Engleski nevena je jestiva i uzgaja kao kulinarski i ljekovita biljka . Opis

Engleski neven ( Calendula officinalis ) je porijeklom iz područja južne Europe koji okružuje Sredozemno more . Biljka raste 1-2 metara visok i širok , a ima svijetlo zelene, 4-inčni - dugo , aromatično lišće . Engleski neven Cvjetovi su 2-3 cm u promjeru, a dolaze u jednokrevetnim i dvokrevetnim oblicima . Cvjeta otvorene u jutarnjim satima i zatvoriti noću .

Sorti

postoje mnogi Engleski neven sorte . Indijski princ ima tamne narančaste cvjetove s tamnocrvena središtu , dok jepatuljak razne Bon Bon Orange ima narančasto- žuta cvjeta i raste samo 1 podnožju visoke . Ostali široko dostupne patuljaste vrste uključuju Dwarf Gem i Fiesta . Kablouna je jači , raste do 2 noge sa žutim cvjetovima i tamno narančasta centrima .
Koristi

Sa svojim svijetlim , oku cvjeta , engleski neveni napraviti učinkovit dodatak neformalnih krajolika , kao što su vikend - style vrtovima . Oni rastu dobro u krevetima , granica i kontejnera , a oni su dugotrajni rezano cvijeće .

Engleski nevena služiti razne ljekovitog i kulinarske svrhe . Eterična ulja dobivene od cvijeća susastojak u kremama i losionima dizajniran da smiruje ispucale kože i bolne mišiće . Kreme izrađene od biljke su dokazali da ubrza zacjeljivanje rana i opeklina . Svijetle cvjetovi koriste se i kao šafrana zamjeni za hranu u boji , kao što su juhe i riže .
Rastuće zahtjeve

Engleski neveni zahtijevajufull - sunce - to- djelomična - hladu mjesto i dobro isušivanje tla . Voda privrhu inčni tla ne osuši , i hraniti biljke s high - kalijeva gnojiva na mjesečnoj razini tijekom cijele vegetacije . Deadheading engleskog marigolds kada cvjeta nestati čuva biljke u cvatu i sprečava ih od odlaska u sjeme i umire .

Štetočine i bolesti

Neven pada zrtva na nekoliko štetnika , uključujući i lisne uši , tripsa i štitasti . Kontroliraju ove napadače prskanjem biljaka s jakom strujom vode i primjenom odgovarajuće pesticida .

Bolesti koje utječu English marigolds su gljivične infekcije poput pepelnice , Calendula čađ , koja uzrokuje smeđe mrlje i Alternaria lišća mjesto , što dovodi do ljubičaste lezije . Nanesite fungicide kontrolirati te uvjete i spriječiti njihovo širenje po održavanju cvijet krevet jasno od palog lišća i cvijeća . Astra požuti jeozbiljna bolest koju karakterizira biljnog zaostajanja u rastu , žuto- zeleno lišće i cvijeće , biljni i smrti . Odmah izvadite i odložite na engleskom nevena zaraženih s ovim stanjem , jer nema lijeka , abolest se brzo širi .

Cijeli Sun Godišnja Biljke za Atlantu

Smješten u US Department of Agriculture smjelost zone 7 s toplijim mikroklimatskim područja u zoni 8 , Atlanta uživa cool , ali blage zime i dugo , vruće i sparno ljeto . Rijetko porinuće niža od 0 do 10 stupnjeva celzijusa u zimi , mnogi godišnja cv

Více >