Može zinnias moguće spremiti preko zime ?

Štand zinnias evocira uspomene na bakinu cvjetnjak . Vrtlari koji podsjećaju na raskošnim cvjeta i širok raspon veličina i boja cvijeća koje nudi ovaj low - održavanje favorit , sijati sjeme cinija gdje god je potrebnopraska boja u krajoliku . Oni koji to biljka višeznačan godišnja često traže načine produžavanja cinija cvatu u zimi i izvan nje . Tijekom zimovanja zinnias

zinnias , poput nevena , pijetlova i mnogi vrt izbor voća i povrća , postoje kao prave biljke , žive cijeli životni ciklus u roku od nekoliko tjedana ili mjeseci . Nažalost , to istina - godišnji rast navika čini nemoguće tijekom zimske zinnias . Baš kao tvrdo mraz , donoseći zinnias unutar rezultata u smrt biljke . Snalažljiv vrtlari žetve i suho proveo sjeme , spremanja za sadnju .
Zinnia Razmnožavanje i njega

Iako se ne može spasiti zinnias za presađivanje , ovaj godišnji cvatu sljedeće proljeće raste lako iz sjemena . Par je s činjenicom da zinnias rastu u gotovo cijelom SAD- a vjerojatno su otkrili kako je savršengodišnji moguće . Sijati sjeme cinija u vlažnom , dobro dreniranu zemlju u sunčanom području travnjak ili vrt Uostalom šanse za mraz je prošao u svom području . Pokrijte sjeme s ¼ inčni finog tla i očekivati ​​sadnice u roku od 10 dana. Iako deadheading proveo cvijeće nije potrebno s zinnias , učinite to potaknuti ponovnu cvatnju .

Prezimljavaju Ostali Jednogodišnje

možete spremiti neke zeljaste biljke , kao što su Impatiens i Coleus tijekom zime . Za spremanje zeljaste biljke preko zimskih mjeseci , rezati ili kopati biljke prije prvog ubojstva mraza i stavite matične reznice u vodi , ili rezati iskopne biljku odnio više od pola i biljka je rezultiralo vegetacije u hidroponska treseta smjesu . Od tamo , postaviti ni vode posudu ili lonac u sunčanom prozoru . Ove biljke će rasti i korijen , stvarajući jeftinu alternativu za rano ljetne cvjetnjak .

Razmatranja

Od zinnias su porijeklom iz Meksika , oni toleriraju toplinu i umjerene suše uvjeti lakše nego druge biljke . Zinnias rasponu od 6 do 36 inča u visinu i cvijeta od kasnog proljeća do rane jeseni . Popularni izbor boja su narančasta, roza , lavande , bijeli , žuti i crveni . Također možete birati između jednog, polu - double double ili cvjetnih oblika i posebnih bicolor kultivara za dodatnu interesa u cinija krevetu . Dobra cirkulacija zraka pomaže odbiti gljivičnih bolesti poput pepelnice i lišća mjestu koje smetaju zinnias , pogotovo na kraju mokrom ljetne sezone . Koristite zinnias za granice , posude, vikendica vrtovima i kao vječno rezanog cvijeća za vaš blagovaonici .

Jesu li biljke mesožderke štetan za ljude ?

Figura od čovjeka koji jedu biljke mesožderke jevišegodišnja favorit u umjetnosti i književnosti , a proždrljiv primjerci pojavili u pričama o džungli avanture iz 1870-ih , pa čak i na Broadway mjuziklu Mali dućan strave . Međutim , ne postoji bilj

Více >