Home & Garden >> Dom i vrt >> Plants, Flowers & Herbs >> Uzgoj Jednogodišnje >> Content

Savjeti o Uzgoj kokoši i Koke Makovi

Kokoši i pilići mak ( Papaver somniferum ) uzgajaju za svoje neobične ukrasne sjeme pods . Ove sjeme pods izgledaju jednako dobro u vrtu , kao što to čine u cvjetnim aranžmanima . Veći centar pod okružena pilića ili manje mahuna , koji se razvijaju oko većeg kapsuli . Sjemenke unutar tih mahuna su jestive . Ova biljka je protuzakonito rasti u nekim državama zbog opijuma mogu biti izvedeni iz ovog pojedine vrste. Propagiranje maka

Makovi su lako rasti iz sjemena , ali buniti se presađuje , pa ih sijati izravno u vrtu ili u treseta lonce . Posijati sjeme u sredine do kraja ožujka u otvorenom vrtu . Nemojte pokrivati ​​sjeme , jer im je potrebno svjetlo za klijanje . Izaberite dan kada jeslaba kiša ili snijeg . Prirodni padalina će pomoći maleni makom napraviti bolji kontakt s tlom i pomoć u klijavosti . Zadržavanja vlage tla . U nekim područjima , kokoši i pilića makove će self- sjeme .
Plasman u vrtu

Makovi rastu najbolje u punom suncu u hladnim podnebljima . Vrtlari u toplije klime treba saditi makove u području koje prima jutarnje sunce i filtrira popodnevnom hladu . Uvjerite setlo dobro dreniranom i bogata organskom tvari . Makovi neće napredovati u poplavljenom tlu . Transplant makove zatvorenom prostoru pod svjetlom u vrt na oblačan dan nakon što je opasnost od mraza je prošlost . Plant treset lonac , pazećicijeli pot uključujući rubu je podzemna tako vlaga ne zli daleko od biljke putem prirodne isparavanja .
Zalijevanje i gnojidba
< p > Makovi ne trebaju višak vode ili zahtijevati oplodnju . Voda makove u vrijeme prekomjerne suše ili visoke topline , međutim. Organska gnojiva , kao riba emulzija ili kompost čaj , slow- release gnojiva ili za brzo skidanje topiv u vodi gnojiva prema uputama na pakiranju je u redu , ali stvarno nije potrebno .
Saving Sjeme < br >

Nakon što su mak cvijeće uvenuti , primijetit ćete okrugli sjeme mahuna na vrhu stabljike . Ovo je mjesto gdje sjeme će formirati . Ne pokupiti sjeme mahuna , dok je još uvijek zelena , osim ako ga koristite u cvjetnim aranžmanima ili obrta . Da bi se makom da bude održiv , odnosno mogućnosti da klijati ,sjeme pod mora okrenuti smeđe . Prikupiti sjeme pods na toplom danu , nakon Sušno razdoblje od dva ili tri dana . Slomili sjeme pods preko papirnatim ručnikom ili tanjur , dopustiti da se osuši sjemenke i posaditi opetsljedeće godine .


od:http://vrt.98905.com/plants-flowers-herbs/growing-annuals/1016101322.html

autorsko pravo © Dom i vrt Sva prava zadržana.