Domaći Sadnja Mix

Početna vrt centri nositi jarko obojene vreće zemlje za cvijeće nadajući se da će vas zavesti početi vrtu sa svojim proizvodom . Vi običaj možete dizajnirati vlastiti mix kupnjom pojedinačnih komponenti te ih sami miješanje . Tipično , sadnja miksevi uključuju materijal poput perlit ili vermikulit provjetriti mix , što je svjetlo , čak i kada vlažna . Dio tla mogli biti uključeni kao kompost ili humus i na kraju ,za zadržavanje vlage tvar poput tresetnica ga vrhovima off . Tlo se temelji

tla - based potting mješavine su izvorni proizvodi dostupni na homeowner . Proizvođači sterilizirati vrtnu zemlju s topline da ubiju bilo korova, bakterije ili bugove koji bi mogli biti prisutni . Dodaju jednake dijelove graditelja pijeska i sphagnum tresetnica i dobivena smjesa je spremna za sadnju . To teži biti teška , iako ne tako gusta kao vrtnom tlu . To jedobra mješavina za biljke koje će ostati u sadnju kontejner mjesecima na kraju . Možete oponašati to pomoću steriliziranog vrtnu zemlju ili kompost , kao dobro.
Peat - Na temelju

treseta - based ili tlo - manje zalijevanje mješavine , naravno sphagnum treseta zamjenjuje sterilizirano tlo . Jednake dijelove treseta i perlit ili vermikulit kombiniraju tako da tvore vrlo lagan smjesa pogodna za sadnice i kratkoročne spremnika biljaka . Roots rastu lako u sterilnim smjesu , ali hranjive tvari su niske ipH ima tendenciju da ostanu na kiseline strani . Budite oprezni da bi ove smjese od isušivanja jer su teško rehidriranje .
Lime

Od tresetnica ima tendenciju da se poveća kiselostdomaće i kupljenih potting mješavine , dodate limun donijeti tlo do pH da većina biljaka je potrebna za rast . Dodajte 2 oz . mljevenog vapnenca na pola posudu zemlje za cvijeće podići dovoljno pH . Testirajte kiselost smjese , nakon što ga navlažite s jednostavnim pH tester , dostupan na većini vrtnih centara .

Gnojiva

Biljke trebaju hranjive tvari , a potting tla samo držite toliko hranjive tvari . Započnite dodavanjem tekuće gnojivo od 5-10-10 svakih par tjedana kako bi biljke koje rastu u loncima , osobito u smjesi tla - manje . Trgovinama prodaju za cvijeće smjese s gnojivo već dodao , pogodan za jednu vegetacije . Da biste izbjegli brinuti o gnojiva , dodati slow- release zrnati gnojivo prema uputama proizvođača u mikser kada bi vaš potting tla .

Kad ugasiti jednogodišnjeg cvijeća

glavna osobina za dovođenje šarenog cvijeća ili lišća u vrtu svake godine , godišnji cvijeće raste i završe životni ciklus unutar jedne vegetacije . Vrtlari vidjeti biljke kao bilo biljka koja uspijeva domraza , zamrzavanje ili suše ih ubija . Ovisno

Více >