Jednogodišnja biljka Kontejneri

Iako trajnice rasti lijepo u trajnih cvjetnjaka i uz zaklada i drugih građevina , biljke bi prikladne biljke za uzgoj u posudama . Korištenje posude za biljke smanjuje za uklanjanje korova vrijeme i omogućuje vam da stvoriti pojedinac ili skupina prikazuje zajedno trijemovima i terase . Karakteristike kontejner igraju važnu ulogu u zdravlju vaše biljke i izgled vašeg krajolik . Veličina razmatranja

vrste biljke što rastu igraju važnu ulogu u određivanju veličine svojih biljnih kontejnera . Održavanju postrojenja u odnosu na kontejnere pomaže stvoriti uravnotežen izgled . Veliki spremnici ponuditi adekvatan prostor za više biljaka ili jednog velikog biljke , kao što su Larkspur ( Ranunculaceae ) . Manji lonci su lakše nositi i omogućiti vam da se preurediti svoje sadnje dok se kreću unutar i izvan svojih Cvjetanje sezone . Posuda mora omogućiti dovoljno prostora za korijen zrelosti i imaju solidnu bazu koja bi iz puše više u vjetar .
Odvodnja

Poput drugih biljaka , biljke razlikuju u njihovoj sposobnosti da podnosi stajaće vode . Najviše vole dobro drenirano tlo i može razviti gljivične probleme u prisutnosti višak vlage . Odabir posude s rupama odvodnje pomaže kako bi se osiguralo optimalno zdravlje korijen . Stavljanje sloja šljunka na dnu spremnika pomoći će držati u tlu , a čime je voda za odvod . Drip ladice ispod kontejnera pomoći zadržati vrt ili nogostupa čist i suh .
Viseći Planters

Jednogodišnje dobri su izbor za stavljanje u viseće posude . Ove nadzemni biljke povećati gornju površinu od trijemova, pergole i balkonima . Zbog blizine nadzemnih struktura , viseće posude obično zahtijevaju male biljke , vinograde ili groundcovers . Jednogodišnje pogodne za uzgoj u visećim biljke su Johnny - skok- up ( Violaceae ) , patuljak Phlox ( Polemoniaceae ) i candytuft ( Brassicaceae ) .
Sadnja

Pravilna sadnja tehnika pomogne osigurati dugovječnost biljke , držeći ih svježe tijekom cijele vegetacije . Plant i godišnji povrće i godišnja cvijeće u kontejnerima na dubini jednakoj njihovom prethodnom dubina sadnje . Imajući na površini tla tijekom rootballs čak i sa okolnog tla pomaže izbjeći džepove koji drže u vodi ili brdima koji bacaju u vodu daleko od mladih korijena . Stavljanja spremnika u otvorenom položaju koji prima adekvatnu suncu i zaklon od puhanja vjetra i kiše će pomoći u zaštiti tih saksiji biljke .

Koje su prednosti prorijeđuje godišnjih biljaka

?Zajednički vrt zadatak u proljeće je stanjivanje biljke . Ovaj proces omogućuje biljke u vrtu imati optimalne uvjete za najbolji rast . Nekoliko prednosti proizlaze iz proreda godišnjih biljaka . Definicija prorijeđuje znači da nakon što su sjem

Více >