Ukrasne Kupus Cvijeće

Ukrasne kupus Cvjetovi su članovi biološke obitelji zove Brassica oleracea . Oni su najčešće uzgaja pružiti ukrasne i naglasak značajke za vrtovima i krajolicima . Osim kupusa ,obitelji Brassica uključuje kelj, kelj , cvjetača , brokula i iperita . Preko 3000 vrsta pripadaju obitelji Brassica . Dok ukrasno kupus i kelj može jesti , oni se najčešće koristi za pružanje boju i interes za cool i hladnim vremenskim doba jeseni i zime . Biljni Karakteristike

upadljiv lišće i izbor boja čine pripadnici ukrasnog bilja kupus obitelji prekrasnih razmatranja dodati u svoj vrt i krajolik dizajn . Boje se u rasponu od bijele do ružičaste i ljubičaste do crvene . U ogrlicom rubovi biljaka dati im nešto šarolik izgled , sa savjetima koji mogu biti svijetla i bijela ili tamnije boje s crvenim tonovima . U obojenost dostići svoj vrhunac kada temperatura padne . To je razlog zašto oni čine izniman izbor za pružanje boje da će pasti i zimske vrtove .
Site Selection

Pronađite mjesto u vrtu gdje ćebiljka primati punu sunca i malo hlada . To će omogućiti biljke za pristup sunčevoj svjetlosti , kada temperatura padne koji će im omogućiti da i dalje napredovati . Kako su temperature pasti , možete uzeti u obzir zaštitu biljaka s pokrovom od juta ili nekom tkaninom koja omogućuje zrak i svjetlo prodrijeti . Također možete se odlučiti za uklanjanje biljke kada temperatura padne ispod 5 stupnjeva celzijusa , budući da rastu na godišnjoj razini , ili ih ukloniti u proljeće i zamijeniti s novim biljkama .
Plant Izbor

korištenja sličan , " pokušao i dokazane " tehnike u odabiru ukrasne biljke kelja . Potražite biljke s kratkim prikazom rozetama na stabljike , slične značajke koje će tražiti u smislu da ima zatvorene pupoljke na cvjetnica . Iako jebiljka s otvorenim , cvjetnih pupova može izgledati velika , obilna i neodoljiva ,biljka u ovoj fazi može zapravo biti korijen granicu . Prema tome , koje bi mogle prerasti u " ono što vidite je ono što dobivate " prijedlog , abiljka nikada ne može proizvesti puno više nego što to izgleda , čak i nakon što ga posaditi u svom vrtnom tlu .

Sadnja Sezona i tla Priprema

Unatoč svojim bojama prednosti , odoljeti iskušenju da se biljka ukrasne kupus tijekom ljeta , jer oni ne podnose toplo vrijeme vrlo dobro . ukrasno kupus se aklimatiziraju niskim temperaturama . Ove biljke bi puno radije čineći kuće u vašem vrtu tijekom jesenskih mjeseci , jer su oni tolerantni i aklimatiziraju niskim temperaturama . Priuštite ukrasne biljke kelja kao biljke , i zamijeniti ih u vrtu u jesen svake godine , s početkom krajem kolovoza navrlo najranije . To će dati vremena biljka se etablirao u vrtu , natapanje - up hranjive tvari u tlu i prikaz pad kroz zimske emisiji rasta i boje . Pripremite tlo , tako da je to bogata organskom tvari , kao što su gnoja i komposta , i budite sigurni da provjetriti sadnju rupu kako bi se omogućilo dobrom drenažom . Zadržavanja vlage tla , ali budite oprezni da se nikada više vode ukrasnog bilja kupus .

Citronella Plant Razmnožavanje

Citronella jegeranija sorta koja stvara miris koji odbija komarce . Miris povećava u intenzitetu kada slomililišće . Širenju citronella geranija uzimanjem reznica off biljke u ranu jesen , prije prvog mraza ubojstvo . Reznice Cut 3 - do 5 - inčni -

Více >