Koji tip tla je najbolje za sadnju maćuhica

? Cool - vremenski cvijeće , maćuhice cvatu obilato u rano proljeće i kasnu jesen , kada temperatura spusti ispod 60 stupnjeva celzijusa . Ove raznobojni cvjetovi rastu u mnogim kombinacijama boja s nijansama uključujući bijelu , zlatne, ljubičaste , ružičaste i ruže . Dok neke vrste sporta jednu boju , drugi palube sami s komplementarnim nijansama i dekorativnih učinaka kaosvjetlo " whiskering " svake boje po rubovima i ruffling od latica . Uz pravilan položaj , tlo i njegu , maćuhice napraviti ukrasne godišnji dodatak vrtu . Tlo

Odaberite dobro dreniranje ilovače tla bogata organskim sadržaja za vaše maćuhice . PH između 5,5 i 7,0 najbolje . Izmjena bilo dobro crpe tlo organskom tvari kao što gnojem ili kompostom će biti idealan za ovog cvijeta . Maćuhice treba započeti u zatvorenom prostoru i transplantirani oko dva mjeseca nakon što je sjeme bilo posijano . Dodaj uravnoteženog gnojivo poput 5-6-5 ili 10-10-10 na tlo kada se prvi put presaditi maćuhica u proljeće i opet svaka četiri tjedna do kasne jeseni .

Prostor

Pansies može se uzgajati u posudama , prozorske kutije ili cvjetnjaka . Kontejneri trebaju biti od 9 do 12 inča duboko smjestiti korijene . Maćuhice idealno bi trebali imati punu sunce. Ako to nije moguće ,područje s puno jutarnjeg sunca jesljedeća najbolja situacija . Biljka maćuhica između 7 i 12 inča, osim što je ovo cvijeće će brzo proširila . Te hladne -voli biljke će cvijet u proljeće i jesen , kada su temperature između 40 i 60 stupnjeva F.
zalijevanje

Pansies uvijek treba biti posađeno u dobro drenirano tlo . To možete postići podizanjem cvjetnjaka malo ili pružanjem male odvodni rovove pokraj svojih maćuhica kreveta . Dopustitetla na suho između zalijevanje . Jednom tjedno zalijevanje okocentimetar vode bi trebalo biti dovoljno . Kad vode svoje maćuhica , voda u tlo na bazi biljaka ; Ne vode iz pretek . Te cvijeće su osjetljive na višak vlage .

Malča

Pansies može postati žrtva raznih gljivica . Colletotrichum , Myrothecium , Alternaria , Ramularia i Cercospora vrsta sve može zaraziti maćuhica . Leaf mjesta sunajčešći pokazatelj da se radi o bolesti od ovih gljiva . Tanki sloj organskog malča na vrhu tla okolnih svoje maćuhica biljke će pomoći spriječiti širenje tih bolesti . Gljiva je obično prisutna u tlu i malčiranja će spriječiti bilo tlo od prskanja gore na lišće biljke kada zalijevanje . Ne vrijede više od 2 inča malča , međutim , što je višak malč može zapečatiti previše vlage u tlu i uzrokovati druge probleme , kao što su korijen i kruna truleži .

Kako da se biljka neven Biljke

Marigolds su porijeklom iz Južne Amerike i toplim predjelima Sjeverne Amerike . Španjolski istraživači donijeli sjeme cvijeća natrag u Europu i Afriku , a potom doseljenici ih je vratila u sjevernim klimatskim Sjeverne Amerike . Afrički neveni su vis

Více >