Koje su Lisianthia Cvijeće

? Lisianthus cvijeće također nazivaju Texas zvončića , prerijski Encijan ili tulipan Encijan , iako nisu članovi roda gorčice . Oni su članovi roda Eustoma , koji sadrži tri vrste, svi porijeklom iz toplih područja iz južnog SAD na sjeveru Južne Amerike . Eustoma russellianum ima mnogo kultivara koji se uzgajaju komercijalno za tržište cut cvijet . Nedavno , kuće vrtlari su počeli cijeniti lisianthus kao posteljinu postrojenja . Izgled

Lisianthus narasti do 23 cm visok ; male sorte rasti oko 6 inča visok . Imaju trubu u obliku cvijeća s razgrnuti režnjeva , i rezano cvijeće trajati dugo vremena . Double - cvijet sorte imaju i do 20 latice cvijeća ; oni izgledaju poput ruže kada su potpuno otvoreni . Single- cvijet sorte imaju oko 10 latica, a izgledaju kao maka kada je u punom cvatu . Sorte su dostupni u širokom rasponu boja , od bogatih bluesa i ljubičaste , do pastelnih boja u roza , lavande i plave boje, na bjelokosti i bijela . Neke sorte su bicolored .
Uzgoj

Kao vrtnih biljaka , lisianthus zahtijevaju punu sunca. Oni vole bogat, ilovače vrtnu zemlju sadrži visoku količinu organskog materijala , s pH od 6.0 do 7.0 . Pravilno drenaža je bitno ; oni neće tolerirati preplavljen uvjete . Lisianthus su zimsko -Hardy u USDA regiji osam i toplije , tako da je u hladnijim područjima , oni su posađene vani u proljeće nakon svega opasnost od mraza je prošao .
Cvatnje

Većina sorti lisianthus cvijet ljeti , u pravilu 12-14 tjedna nakon što su sadnice presađene u vrtu . Cvatnja se pokreću svjetla , s oko 16 sati dnevnog svjetla potrebnih za proizvodnju cvjeta . Ove biljke obično učiniti dobro u najtoplijem dijelu ljeta , kada su mnogi ostali vrtno bilje privremeno zaustaviti cvjetanje . Ako deadheaded , oni će proizvoditi više cvijeća nakon kratkog odmora . Kada se uzgaja u zatvorenom prostoru , lisianthus će cvijet pod dopunske rasvjete .
Počevši Lisianthus iz sjemena

Lisianthus mogu uzgajati iz sjemena , koji je dostupan iz nekoliko tvrtki . Supstrat za uzgoj treba držati na oko 70 stupnjeva celzijusa . To mora biti ravnomjerno vlažna . Sjeme treba ostaviti nepokriveno . Klijanje se javlja u 10 do 20 dana. Sadnice će rasti polako za prvih 12 tjedana. Rastuće temperature od 59 do 65 stupnjeva celzijusa su idealni . Održavati čak i vlagu , u obliku magle sadnice , ako je potrebno , i pružiti dobru cirkulaciju zraka . Oploditi štedljivo. Jaka neizravno svjetlo je najbolje za sadnice .

Vorherige Seite

Nächste Seite

Godišnja Biljke u Marylandu

Prema US Department of Agriculture ( USDA ) , Maryland leži u srčanost zonama pet do sedam . Klima je uglavnom umjereno , u rasponu od blage do vruće ljeto . Zime su umjerene na istoku i jugu , i izuzetno hladno na zapadu i planinskim predjelima . Na

Více >