Ljubičasta Godišnja Biljke

Ljubičasta dodaje bogatstvo u vrt . To jeidealna boja za stražnje strane granice ili oko žarište jer privlači poglede kroz vrt . Mnogi ljubičaste godišnja biljke postoje od kojih da odaberete , od svijetlo ljubičaste do tamno ljubičasta i svaku nijansu između. Dajte Purple biljke posebno mjesto u vašem vrtu , bilo da bi val boji ili ih miješati u cvijet krevet . Petunija
Purple petunija

petunije imaju dugu cvatu razdoblje te su lako rasti , i oni dolaze u različitim oblicima i bojama , što je razlog zašto su jedan od najpopularnijih cvjetnice biljke , prema Clemson University kooperativne . Koristite ljubičasta petunije u kontejnerima , uključujući i viseće košare i prozorske okvire. Petunias djelotvorno granice ili ivica biljke , pogotovo val petunije , koji flower non-stop od proljeća do jeseni prvi mraz .
Impatiens
ljubičasta i crvena Impatiens

Impatiens dodati boja za nijansu vrt . Koristite ih za stvaranje granice , u posudama ili kao nisko - uzgoj raslinjem prizemlju . Oni ne podnose mraz i mora dobiti adekvatnu vlagu staviti na svoje najbolje predstave . Vrtlari u potrazi za nešto drugo , koji još uvijek žele Impatiens treba odabrati Impatiens balsamina , koji raste 2 1/2 metra . Plant Impatiens otvorenom u bogatoj , dobro isušen tlu obogaćen organske tvari nakon svega opasnost od mraza je prošao u svom području , preporuča Iowa State University .
Zinnia
Purple cinija

Purple zinnias obično se sije iz sjemena , umjesto da se kupuje kao biljke . Pogledajte sjeme paketa u vrtnom centru ili provjeriti cinija sjeme dostupan u katalog sjemena . Plant cinija zatvoriti zajedno potaknuti duga proizlazi ako namjeravaju da im rastu kao rezanje cvijeća . Pinch savjete cinija da se ne smanje potaknuti biljku na grm i stvoriti više cvijeća . Zinnias dolaze u različitim visinama od pukog 8 cm visok za više od 4 metra , u skladu sa Sveučilišta u Illinoisu .

Verbena
Purple godišnja verbena

Oba godišnja i višegodišnje verbena su dostupni , pa pročitajte oznaku pažljivo pri odabiru ljubičaste godišnja biljke kako bi bili sigurni da dobijete željenu vrstu . Ove dugo cvatu biljke su izuzetno topline i suša tolerantni prema Clemson University kooperativne . Plant u punom suncu i držati nedavno zasadio verbena vlažan za prvih nekoliko tjedana dok su osnovana . Povremeno podrezivanje će vam pomoći zadržati biljke u granicama i potaknuti novi rumenilo cvjeta .

Kako rastu globus amarant ( Gomphrena )

jedan od najboljih suhog cvijeća , te sićušne lisnato loptice su šarmeri u vrtu , previše . Uzgoj oko 18 cm visoka , ove biljke napredovati u toplom vremenu i punom suncu za proizvodnju djetelinsko - poput cvijeća u krem, ružičaste , crvene i maline

Více >