Razlozi za petunije umire

Popularno cvjetovi koji cvatu od proljeća do mraza u različitim svijetlim bojama , Petunias su biljke low - održavanje koje oblače vrtove i posude pod istim uvjetima . Iako smatra jednogodišnja za najveći dio , nekoliko problema , uključujući bolesti i nedostatak adekvatne skrbi , izazvati ih da umru . Ako uočite problem, rješavanje ga brzo vratiti na zdravlje i ljepotu vaše petunije . Pepelnica

Pepelnica jegljivična bolest koja uzrokuje bijeli ili sivi prašnjavi premaz na zaraženim područjima , kao što su lišće , uzrok smrti u ekstremnim slučajevima . To se događa u vlažnim uvjetima . Zaštitite cvijeće koje ih navodnjavanje u ranim jutarnjim satima pa su listovi su suhi po večeri . Prema Sveučilištu Cornell , primjenjuju se vode na razini tla - područje oko baze biljke - umjesto odozgo jer je mokro lišće povećava osjetljivost na plijesan . U ekstremnim slučajevima , nanesite fungicida sadrži aktivne proizvode poput sumpora ili bikarbonata. Slijedite oznaku pravci primjene stope .
Nepravilne prehrane

nedostatak odgovarajuće hranjive tvari u tlu uzrokuje Petunias početi smanjivati. Početni znakovi uključuju venuća ili požutjela lišća . Prema Sveučilištu u Rhode Islandu , primjenjuju 10-10-10 suho gnojivo ili 5-10-5 suho gnojivo u trenutku sadnje , u iznosima utvrđenim na paket smjerovima . Nakon toga , hraniti saksiji petunije svaka dva tjedna sa 20-20-20 gnojivo razrijeđenim u vodi i hrani onih u zemlju8-8-8 ili 10-10-10 tekućim gnojivom jednom u tri tjedna . Uvjerite se biljke hidratizirano prije gnojidbe . Pravilno oplodnja pruža važne hranjive tvari koje jačaju biljku .
Siva plijesan

siva plijesan ili Botrytis palež jegljivična bolest koja utječe na biljke , kao što su petunije . Prema Sveučilištu Cornell , vrsta ove bolesti petunije su podložni jeBotrytis cinerea , koja uzrokuje siva, srebrno- sive ili crne plijesni na latice i lišće . Pregledajte petunija za dijelove pokrivene u takvom filmu i odmah odrezati ih . Izrežite sve zaražene dijelove ili iskopati cijelu biljku ako se zaraza je velika , i stavite u vreću za smeće . Čvor odmah i odbaciti spriječiti gljivične spore od širenja zaraze . Fungicidi formulirani s fiksnim bakra ili klorotalonilom može držati bolest pod kontrolom .

Nemojte zinnias reseed se Preporučivši svake godine ?

Zajedničko cinija ( cinija elegans ) je porijeklom iz Meksika , te jenatječaj godišnji . To je bio uveden kao kultivirane biljke u 1796 , te je stalno u i iz mode otkad . Vrtlari dvadeset prvog stoljeća volim biljku za svoju vrtoglav niz boja, latica

Více >