Deka Cvjetni Činjenice

Deka cvijeće ( Gaillardia vrste) su hrabar , širenje biljke koje su poželjne za svoje bujne mase stalno cvjeta cvijeće . Većina popularno sorta uzgaja u Americi jematerinji Gaillardia pulchella , ili zajednički deka cvijet , koji ima cvijeća u nijansama žute, narančaste , bakra ili dubok grimiz, ovisno o sorti . Neki su čak i dvo - boje . Deka cvijeće su lako rasti , privući leptire i čine dugotrajne rezanog cvijeća , u skladu sa Sveučilišta u Floridi , što ove biljke je za svaki dom vrtlar odličan izbor . Klimatske

Gaillardias su biljke koje se lako sami reseed . Vraćaju se tako lako , u stvari , da su neke kuće vrtlari ih smatraju gotovo kao višegodišnja biljka . Ove jednogodišnja i rasprostranjene biljke rastu najbolje u Sjedinjenim Američkim Državama Ministarstvo poljoprivrede ( USDA ) raste zone 3 do 11 , u skladu sa Sveučilišta u Floridi . To znači da oni mogu uzgajati bilo gdje osim u najhladnijim klime na krajnjem sjeveru Sjedinjenih Država i dijelovima Rocky Mountain regiji .

Izgled

Deka Cvjetovi su kratki , mounded biljke u rasponu visine i širine od jedne do dvije noge . Oni su mekane , fuzzy lišće koje su podijeljene po sredini i velike, jarko obojene cvjetove koji imaju prosječnu širinu od tri inča . Cvijet može biti jedan ili dva petaled , ovisno o sorti . Većina deka cvijeće su nijanse crvene , narančaste, žute ili ljubičaste .
Kultura

Blanket cvijeće napredovati u vrućim, suhim uvjetima , prema informacijama objavljenim od strane Floridata . Oni mogu preživjeti sušnim razdobljima . U stvari , previše vode u tlu može uzrokovatibiljka razviti trulež korijena , gljivične bolesti koja uništava korijen biljke . Tlo treba biti pješčana , ali dobro iscrpljujuće . Deka cvijeće često se sadi u obalnim područjima , jer oni rastu tako dobro na pjeskovitim tlima . Oni su također odličan kontejner cvijeće .
Sadnja

Space pojedine biljke između 12 i 18 inča, osim . Dok ti cvjetovi rastu iz sjemena , oni ne rastu vjerna boja i oblika . Sadnja mladih hibrida je najbolje ako želite dobre rezultate . Proljetna sadnja će omogućiti ove biljke u cvatu krajem srpnja i početkom kolovoza , gdje će napredovati u ljetnih vrućina .

Maintenence

Početna vrtlari ne morate brinuti o štetnike ili bolesti gnjavi te cvijeće , u skladu sa Sveučilišta u Floridi . Deka cvijeće su izuzetno izdržljiv i otporan na bilo kakve ozbiljne probleme . Deadheading ( uklanjanjem proveo cvijeće ) treba poduzeti za poticanje re - cvatnje , međutim . Cvijeće također može smanjiti prije nego što hoćeš i staviti u vazu , gdje će trajati okotjedan dana .

Ukrasne Proso Trave

Ista vrsta prosa povijesno uzgajaju kao zrno , biser proso ( Pennisetum glaucum ) , i danas uključuje i ukrasne sorte koriste za ukrašavanje godišnji cvjetnih gredica . To cijeni plodno , vlažno, dobro drenirana zemlja u izobilju , a tolerira vrućine

Více >