Štetočine koje jedu Impatiens

Impatiens proizvode cvjeta koje dolaze u raznim bojama , uključujući ljubičaste , crvene , ružičaste , narančaste i roze . Impatiens najbolje napredovati u djelomičnu sjenu i inače nisu skloni bolestima ili štetnicima . Imajući Impatiens dobro hraniti i zalijevati može pomoći zadržati štetnika na uvalu , ali postoji nekoliko vrt štetnika koji ma jedu Impatiens . Mealybugs

Mealybugs su insekti bez krila koji sišu sok iz Impatiens , uzrokujući lišće požute , iskriviti i otpasti . Mealybugs izlučuju ljepljivu , slatka tvar koja se zove honeydew koja privlači mrave i uzrokuje crnu gljiva da se pojavi na donjoj strani lišća . Krpice bijelom pamučni materijal su još jedan znak mealybug zaraze na Impatiens .

Pauk novčića

Kao mealybugs , pauk novčića također hrane na soku od Impatiens . Pauk novčića će proizvesti remenje što je vidljivo na donjoj Impatiens lišća i može biti vidljiv s velikim zaraze . Bijele mrlje u blizini vene na donjoj strani lišća su štete od pauk novčića . Lišće Impatiens će početi gledati siva ili bronca u boji kao i više Šteta je učinjena . Teška zaraza će izazvati ostavlja da umru i spadati .

Tripse

thrips hraniti na Impatiens probijanje rupe u tvornici i isisavanja tkivo unutar , posebnobrzorastuća tkiva . Lišće Impatiens izobličiti i zamotana . Šteta će na kraju dovesti lišće umrijeti i spadati Impatiens . Lišće koje su oštećene od strane tih Impatiens štetnika obično postaju tanke i papira kao i kod točke ili pruge smeđe .

Štitasti

štitasti su drugi SAP - sisa insekata i luče Honeydew kao mealybugs . Ovi kukci imaju žućkasto tijelo , bijele potrazi krila i nalaze se na donjoj od Impatiens lišća . Nakon dosta štete učinjeno , lišće će presušiti , požutjeti i otpasti biljku . Mravi na ili oko biljke suznak Whitefly zaraze , kao icrna , čađava gljiva na lišću .

Čimbenici cinija rasta

zinnias su popularni u cvjetne gredice za mnogo razloga . Oni su vrlo lako rasti te su idealni za početnike . Oni su low - održavanje cvjetnica koje gode oku sa svojim pulsira boji cvjetova od ranog ljeta do jeseni . Zinnias također odličan rezano cv

Více >