Razlika između Bazilija & Sveti Bazilije

Sveti bosiljak i bosiljak su biljke koje su članovi obitelji metvice . Oni su različite varijante vrste bilja , iako oni imaju mnogo razlike . Postoji više od 40 bosiljka varijacije, uključujući limuna , cimet i tajlandski bosiljak . Bosiljak biljke mogu uzgajati u vrtu kuće . Mnoge vrste su dostupne u trgovinama mješovitom robom priče ili poljoprivrednik tržištima . Izgled

Lišće sveti bosiljak su sivo - zelene boje , gruba na dodir , te su namještena rubove . Bosiljak Listovi su tamnozeleni i imaju tendenciju da se izravna s glatkim rubovima . Obje biljke mogu rasti više od dva - metra i široka dvije noge . Cvijet od bosiljka postrojenja općenito bijeli dokcvijet sveti bosiljak je lavanda u boji . Sveti bosiljak također mogu imati različite boje stabljika , obično bijele ili crvene boje .
Okus i miris

Sveti bosiljak ima slatki miris , a bosiljak ima duhovit miris . Sveti bosiljak, bosiljak ima tendenciju da imaju oštre okusa kada sirovo , koji je sličan drugim sortama zelje . Bosiljak sorte imaju jak okus i miris , a lišće će vrebati i ispuštaju miris jednostavno . Budući Basil okus može biti nadmoćan , koristiti ga štedljivo dok niste sigurni želite okus njega .
Kuhanje

Sveti bosiljak i bosiljka može se kuhati ili poslužuju sirovo u sličnim stilovima . Samljeti sirove bosiljak u hrani procesor s pinjolima , češnjak i maslinovo ulje da bi domaći pesto umak za tjesteninu . Dodaj poderane ostavlja juhu , promiješati pržiti ili lonac dodati jak miris i svjež, biljni okus . Također , možete potegnuti lišće i posuti preko bočna salata, pileća prsa na žaru , špageta ili odrezak dodati oštar , biljni okus .

Sveti bosiljak također često koristi u tajlandskih jela .


Ostale koristi

Sveti bosiljak se koriste u medicinske svrhe . Smatrasveta biljka hindusa , a koristi se za ublažavanje stresa i promicanje dugovječnost . Medicina je napravljen od biljke , koji se koristi za liječenje sve, od prehlade do bolesti srca . Također se može koristiti kako bi se spriječio upale . Tradicionalna bosiljak se obično ne koristi na taj način , iako je i ona mogla eventualno može koristiti kako bi se spriječilo upalu .

Također , bosiljka i sveti bosiljak lišće može se sušiti i miješati se u potpuri .


Prirodni odbijajući za ostanak bugova Off My Bazilija

Bosiljak jejednogodišnja i relativno jednostavan za rast biljaka . Kad uvjetom odgovarajuće svjetlo , voda i gnojivo , bosiljak uspijeva u tlu ili u kontejner vrtovima . Kao i kod većine drugih biljaka , bosiljak nije izuzeta od napada vrt štetnika .

Více >