Bosiljak biljka činjenice

bosiljak biljka, koji je nastao u Indiji , prema Master vrtlar Betty Jo Cahill Colorado State University Extension , je i aromatična i atraktivan u vrtu kuće . Bosiljak biljke do visine od 12 do 30 inča , ovisno o sorti , s lišćem u nijanse zelene i Deep Purple i cvjetovi u bijelo , blijedo ružičasta, lavande i Mauve . Bosiljak je lako rasti i može biti sačuvana za korištenje nakon što je završilasezona rasta . Sorte i koristi

Cahill navodi da je više od 160 sorti bosiljka postoji. Slatki i talijanski bosiljka su među najčešćim uzgojenih u vrtu kuće . Egzotični " tamna opal " bosiljak razvija Deep Purple lišće . Više neobične vrste uključuju limun bosiljak, cimet bosiljak i slatki bosiljak . Bosiljak se koristi kao ukrasna biljka , kao kulinarski biljka i kao sastojak u želei, octa i čajeva . Također se koristi za ublažavanje probavnih tegoba , povraćanje, zatvor , glavobolje i anksioznosti , prema Cahill .

Sjemenke vs transplantaciju

Jeanne Youger - Comaty Ohio State Sveučilište Proširenje rekao bosiljak je lako rasti , da li su sjemenke zatvorenom prostoru unaprijed ili izravno u vrt . Bosiljak , međutim , jenježna biljka koja neće tolerirati mraz ili hladne temperature , tako počinje sjeme u zatvorenom prostoru daje početnu prednost koja će rezultirati u ranijoj berbi . Bosiljak zahtijeva temperature tla od 70 stupnjeva klijati .
Počevši Sjemenke

posijati sjeme oko 1/2-inch osim u stanu ispunjenomsterilni raste mix . Zadržavanja vlage tla dok sjeme klijati , obično u pet do sedam dana. Sadnice se mogu transplantirati kako bi pojedine posude kad imaju dva para pravih listova . Kada je vanjska temperatura se zagrijavaju , otvrdne off biljke ostavljajući ih na otvorenom za sve duže vrijeme svaki dan , za oko pet dana .
Presađivanje

Pripremite tlo u sunčano mjesto s dobrom drenažom . Sadnica biljaka 12 inča apart . Nemojte oploditi , osim ako je tlo posebno je potrošen , rekao Youger - Comaty , budući gnojenje će smanjiti aromatičnog ulja u biljkama . Ako su biljke koja se koristi za kulinarske svrhe , izvadite cvjetnih pupova , kao što se pojavljuju . Orezati svaka dva ili tri tjedna potaknuti rast puniji .
Žetva i očuvanje

Harvest ostavlja rezanjem stabljike oko 1/4 inča iznad križanja na kojempar lišća je nastao . Ostavite dovoljno biljke netaknute tako da se može i dalje raste kroz sezonu . Lišće može se sušiti vješanjem na suhom mjestu , ili mikrovalnoj na male snage za do tri minute . Bosiljak također može biti sačuvana zamrzavanjem lišće u kockicama leda ili ih miješanje s uljem ili octom .

Što je Tree Basil

? Bosiljak jebaza okus za mnoge etničke kuhinje . Ona ima različitih anis u citrus okusa , a tu su i mnoge vrste i veličine su dostupne s različitim navikama rasta . Tree bosiljak također pozvao afričke bosiljka ili više ispravno Ocimum gratissimum .

Více >