Home & Garden >> Dom i vrt >> Plants, Flowers & Herbs >> Uzgoj grah >> Content

Zima bobom

bobom ili bobom , smatra se da su među prvih kultiviranih namirnica , uz leća, grašak i garbanzo grah . Biljni boba u proljeće i ljeti ili zimi preko njih . Boba suzeleni usjeva kao što su dodavanje dušika natrag na tlo , što ih čini idealnim za rotaciju usjeva u vašem vrtu . S visokim udjelom bjelančevina , boba sudobrodošao dodatak svakom vrtu . O

bobom su dio graška obitelji . Cijeli pod može se podići i jede prije mahune dobiti prevelik , ako ih pare . Nakon što su dobili veći Shell grah poput tebe bi grašak i koristiti u vašim omiljenim receptima . Razmislite oplata bobom s alyssum i Phacelia . Ako ne možete jesti grah odmah, zamrznuti ih u pre - raščinjenih vrećice za zamrzavanje . Kada ih želite dodati u juhu ili gulaš , dodajte ih ravno iz zamrzivača .
Uvjetima uzgoja

bobom činiti dobro u US Department of Agriculture bilja srčanost zona 3-11 . biljke zahtijevaju puno sunca , a može se saditi u listopadu ili studenom, u regijama s blage zime ili kasnije tijekom godine između veljače i svibnja za područjima s hladnijom protežu od zime . Biljni redovi 9 inča, osim sa 6 inča između svakog sjemena . Pripremite se na kocki Biljke za potporu kao oni imaju tendenciju da se teška kada mahuna početi rasti . Nakon što su mahune početi raste , prstohvat vrh biljke da stvaraju jaču prinos .
Štetočine

Golubovi , crne muhe , crne lisne uši , mravi , puževi i miševi su neke od štetnika koji se mogu pojaviti prilikom sadnje boba . Kad muhe i lisne uši napada , smanjiti zahvaćeno područje od od biljke . Dok se većina štetočina sklone blagdan sjemena u proljetnim i ljetnim mjesecima , još uvijek mogu pronaćičudno miša iskopavanje sjemena preko zime . Izbjegavajte to premazivanje sjemena u tankim slojem od parafina . Druge ideje su posijali sjeme ispod žičane mreže ograde .

Sorti

Nekoliko uobičajenih sorti bobom su dostupni za zimske sadnju . Uvijek pročitajte sjeme pakete i slijedite predloge saditi upute za optimalne rezultate . Aquadulce Claudia boba pružiti rano urod s dugim mahuna . Crimson Flowered jebaština sorta koja ima zgodan crveno cvjeta dostojan granica , iako su proizvesti manje mahuna i graha . Sutton bob jepatuljasta sorta koja proizvodi manji urod s manjim mahuna idealnim za ograničenim prostorima . Super Aquadulce proizvodi visoke biljke s dugim mahuna .


od:http://vrt.98905.com/plants-flowers-herbs/growing-beans/1016021556.html

autorsko pravo © Dom i vrt Sva prava zadržana.