Home & Garden >> Dom i vrt >> Plants, Flowers & Herbs >> Uzgoj Bobice >> Content

Blueberry Biljke i Drip Line navodnjavanje

Borovnice ( . Vaccineum spp. ) su porijeklom u veći dio Sjeverne Amerike , ali komercijalni uzgajivači i dom vrtlari ih raste kao kultivirana usjeva , previše . Borovnice korist od dosljedne vlage u tlu , posebno u područjima gdje su bobice ne rastu , naravno , kao što su Pacific Northwest . Jedna od metoda za dopunu kiše , za najbolju proizvodnju voća i ukrasne vrijednosti , je pomoću kapanje linije za navodnjavanje . Borovnica i Drip Osnove navodnjavanje

Borovnice uzgojene za voće uključuju lowbush , highbush , južni highbush i rabbiteye sorti . Iako ove vrste borovnica razlikuju u karakteristikama rasta , kao što su visina , sve je potrebno za vlažnost konzistentnu najbolji rast i proizvodnju bobica . Slično , kapanje linije navodnjavanje jedan od nekoliko načina preporučenih za opskrbu vodom kultiviranih usjeva i korisni su za sve vrste borovnice grmova . Vrtlari mogu instalirati kapanje navodnjavanje linije iznad zemlje ili zakopane . Imate mogućnost povezivanja kapanje linije na općinskim zalihe vode , bunara ili ribnjaka ; Također , možete automatizirati kapanje sustava ili ručno kontrolirati ih .

Prednosti

Imajući tlo ravnomjerno vlažna može povećati borovnica voćni prinose i veličinu ploda , što je dobro. Navodnjavanje kapanjem je jednostavan za instalaciju i automatizirani sustavi mogu uštedjeti vrijeme proveo zalijevanje . Korištenje navodnjavanje kapanjem nego prskalice smanjuje izgubio na isparavanje vode i izbjegava moguće probleme s vodom raspršivanjem na biljkama , kao što su voćni cijepanje ili se srušio s grmlja. Uzgajivači se također može koristiti kapanje linije za primjenu gnojiva rješenja .
Nedostaci

Navodnjavanje kapanjem s tretiranom vodom iz komunalnog sustava ili bunara može sadržavati bor, kloridi ili natrij , kojemu borovnice su vrlo osjetljivi . Voda koja je previše alkalna , s pH 7 ili iznad , također je problematična za borovnice kiseline voli . Osim toga , pomoću jezerska voda zahtijeva dodatne sustava za filtriranje za čestice . Zaštita od smrzavanja , što je moguće pomoću nadzemne sustav navodnjavanja , nije moguće sa drip linijama .

Razmatranja

Ako živite u području gdje divlje borovnice napredovati , kao što Maine ili planinama Sjeverne Karoline , vjerojatno ste idealne uvjete za uzgoj i možda neće trebati rutinski dopunske zalijevanje ili gnojidbe . Isto tako , ako imate malu sadnju koja se lako zali rukom u vrijeme suša ,troškovi zalijevanja svoje borovnice po kapanje može biti puno veća od vrijednosti usjeva oni proizvode . Čak i sa sustavom za navodnjavanje kapanjem , možda ćete morati mijenjati količinu vode isporučeni za borovnica grmlja na različitim mjestima u njihovom životnom ciklusu . Mlađi grmlje zahtijevaju manje vode nego zrele grmlje ; svi grmlje potrebno više vode , dok su plodovi sazrijevaju .


od:http://vrt.98905.com/plants-flowers-herbs/growing-berries/1016021805.html

autorsko pravo © Dom i vrt Sva prava zadržana.