Highbush vs . Lowbush Borovnice

borovnica grmovi su porijeklom sjeveroistočnom dijelu SAD- a može se naći raste divlje u cijeloj regiji . Borovnice su bogate vitaminom C, s obiljem flavorful bobica . Lowbush borovnice suizvorni materinji bush ; highbush je razvijen u ranom 20. stoljeću , s pola - high i zec - eye sorte slijedi kasnije . Lowbush

Lowbush borovnice suizvorni borovnice grm izrastao u divljini u cijeloj istočnoj Sjedinjenim Državama . Ove divlje žbunje također uzgajaju u kući krajolika , raste 6 centimetara na dvije noge visoke i široke 2 metra . Ova manja veličina je idealna za pokrovnost i nizak grm akcentima . Lowbush borovnica grmovi su listopadne biljke za USDA zone 4-8 , s tamnim zelenim ovalnim listovima koji okreću svijetle crveno-narančaste u jesen . Lowbush borovnica grmlje propagirati kroz podzemne trkača , slanje do novog postrojenja puca oko matične biljke .
Highbush

Highbush borovnica grmlje su razvijeni kao hibrid borovnice u ranom 20. stoljeća , stvarajući veći grm za lakše berbe obilne bobica . Highbush borovnice će narasti do 6 metara visok s jednako širokom rasponu . Za razliku od lowbush , highbush borovnica grmlje treba orezati godišnje zadržati grm rukovanje . Više vrsta highbush razvijene su od lowbush , s highbush grmova koji mogu rasti i napredovati u širem rasponu zonu 3-9 , ovisno o sorti .

Razlike

Osim razlike u veličini grm ,plod dvaju grmova se razlikuju . Highbush borovnice početak zrenja u lipnju i dalje proizvoditi do srpnja za dugo sezone žetve , a lowbush borovnice postala zrela u srpnju, a beru se samo u to vrijeme . Highbush će proizvesti plod u izobilju , s plumper i većeg ploda od lowbush borovnice . Iako je manje i manje izdašan , lowbush borovnice imaju više okusa nego highbush borovnice .
Spajanje dvaju

Half - high borovnica grmljehibrid križ između lowbush i highbush sorte koje rastu u visini od 4 metara . Borovnice su u izobilju i velike i sazrijevati na sličan način highbush ali su više flavorful , kao lowbush borovnica . Budući dapola velike borovnice jehibrid, različiti highbush sorte su korišteni u razvoju , što je rezultiralo u pola visoka sorti koje podnose zahlađenje i snijeg . Pola - high borovnica vrste koje sukriž Ashworth highbush borovnice su hrabar da se USDA zone 3 .

Kako prepoznati Huckleberry sjemenje i ostalo

Huckleberry grmovi ( Vaccinium parvifolium ) napredovati na smetnji . Možete pronaći premijera usjeva divlje bobica nakon šumski požari ili jasna - rezanje slijedi spaljivanje . Ptice i ljudi uživaju u slatkim bobicama , a medvjedi troše ogromne koli

Více >