Home & Garden >> Dom i vrt >> Plants, Flowers & Herbs >> Uzgoj Borovnice >> Content

Učinite sve Borovnice imaju Worms Ako ne zaprašuju

? Borovnice su osjetljive na štetnike , kada ne liječenih insekticid . Međutim , nisu svi neobrađeni borovnice imaju crve . Fruitworms , posebice, napad borovnica grmlje i položiti jaja na lišće i stabljike . Nakon izleći , ličinke skrivati ​​u bobicama , gdje se hrane na njihovom tijelu . Iz tog razloga , dom vrtlari često prskati grmlje prije plodova eliminirati crve i zaštitu usjeva . Voće Worms

brusnica i trešnja fruitworms nasrtati borovnica grmlje , a hrane se borovnice i mladica . Odrasle moljaca nesti jaja na grmu . Nakon jaja izlegu , maleni crv poput ličinke infiltrirati mlade bobice i uzrokovati prerano dozrijevanje . Unutar bobica ,larve dospijevaju u odrasle crve u oko 3/5-inch u dužinu . Ovisno o specifičnoj vrsti crva , oni mogu biti bilo zelenkasto - žute , kao u slučaju trešnje voća crva , ili ružičasto - crvena , kao i brusnica crva . Obje vrste crva , međutim , uništavaju usjeve borovnica u identičnim načine , a slični kontrole aplikacije koriste za osloboditi brusnice i trešnje crva od bobičastog voća .
Kemijske kontrole sprej

sprej niske toksičnosti insekticid , kao što je regulator rasta insekata , na borovnice grmlja nakon formiranja korijenu i prije plodova . U idealnom slučaju , želite na vrijeme zahtjeva da se podudaraju sa kada ličinke izlegu iz jaja . To je u ovoj fazi razvoja koji ličinke najviše su pogođeni insekticid . Ako čekatiličinke su izlegle ,sprej je vjerojatno da će imati manje utjecaja na crva jer će već ušli u bobica .
Biološku kontrolu

Osim prskanje borovnica grmlje , biološka kontrola je vjerojatnosljedeća najbolja obrana protiv crva . Parazitske ose plijen na fruitworms i prirodno ih eliminirati iz borovnica biljaka . Stvoriti okruženje koje mami ose da borovnica grmlje pomoći zadržati crv populacije prema dolje . Na primjer , stavite ptica feeder napuni vodom kod borovnice , mijenjati svoj ​​vrt dizajn i izbjegli prskanje insekticidom koje obeshrabruju ose iz posjetite borovnica grmlje .

Razmatranja

Početna vrtlari ponekad nerado sprej borovnica grmlje kako bi se spriječilo crve , jer kemijske insekticide su otrovni za životinje i ljude ako se probavljaju . Uvijek dobro oprati borovnice prije jela ih ukloniti kemikalije i nečistoće . Sprej grmlje u ranim jutarnjim satima , tako da ne ometaju pčele oprašuju iz pupoljaka . Pčele su općenito skloniji oprašuju borovnica grmlje popodne umjesto ujutro kada su temperature hladnjaka . Dok nemate sprej borovnica grmlje , to je u osnovinajbolji način za kontrolu crve . Ako se odlučite ne sprej , pregledajte borovnice za crv oštećenja prije nego što ih jesti . Bacite borovnice koje pokazuju znakove bolesti i propadanja .


od:http://vrt.98905.com/plants-flowers-herbs/growing-blueberries/1016021965.html

autorsko pravo © Dom i vrt Sva prava zadržana.