Jesu li kava Grounds Dobro za Blueberry Biljke

? Za talog nedavno su postaliuobičajena amandman tla , pogotovo jer Starbucks pokrenuo svoju slobodnu za talog programa za recikliranje . Kave primjenjuju na tlu će imati koristi borovnice snižavanjem pH tla neznatno , dodajući hranjivih tvari , te poboljšava teksturu tla . No nemojte pretjerivati ​​, a izbjegavati kave , ako već imate kisela tla . Na kave može smanjiti pH tla previše . Kisele

Borovnice su biljke kiselina voli , uspješan u tlu s pH vrijednosti između 5,0 i 5,3 . Tla s pH ispod 6,6 smatra kisela ; tla s pH vrijednosti između 6,6 i 7,3 neutralan , ipH iznad 7.3 tla smatra alkalna . Obalni tla su obično kisela , dok je zemlja u jugozapadnom SAD-u , Rocky Mountain regiji i dijelovima Kalifornije su alkalna . Kave imaju pH oko 6,2 , tako da će sniziti pH alkalna tla neznatno . Međutim , kave nisu dovoljne da se mijenja alkalna tla dovoljno . Sidedress borovnica biljke sa 1 £ kave godišnje za snižavanje pH malo , ali ako želite da rastu borovnice u alkalnom tlu , slanje uzoraka tla na komercijalnoj laboratoriju ili sveučilišnog proširenje uredu . Vi ćete primiti analizu tla test koji će sadržavati detaljne informacije o pH tla i kako ga mijenjati . Vjerojatno ćete morati dodati sumpora , kao i kave na oksidisati alkalna tla dovoljno da rastu borovnice . Tresetnica i borove iglice može se koristiti kao dodatak kave pomoći sniziti pH alkalna tla .

Tla tekstura i drenaža

borovnice potrebno svjetlo , dobro drenirano tlo koje zadržava vlagu . Voda ispire prebrzo iz pjeskovitim tlima , a teška glina tla uzrokuje korijeni borovnica biljaka na truljenje . Izmjena tlima s 2 do 5 kg. od kave na 100 četvornih metara , uz gnojivo, kompost i treseta mahovine , će poboljšati drenaža i teksturu prije sadnje borovnice . Do tla do dubine od najmanje 12 cm .
Nutrijenata

za talog sudobar izvor fosfora , kalija , magnezija i bakra , kao i polako oslobađa dušik . Spread 1 £ kave oko baze svakoj biljci , koja se širi na dripline ili vanjske grane , u proljeće kada biljke počinju cvjetati . Dodati dodatni izvor dušika , kao što je lopatu gnojiva ili ½ od šalice , amonijev sulfat , koji će zakiseliti tlo i dodati dušik . Nemojte raditi izmjene u tlo ; borovnice imaju plitko , lako oštetiti korijene . Samo stavi amandmane na vrhu tla i vode bunara . Izmjenama će se pokvariti tijekom vremena .
Razmatranja

Nemojte koristiti više od preporučenih količina kave , pogotovo ako već imate kisela tla . Dodaj kave u kompost Pile nego ih dodate izravno na tlo , ako vam je draže . Kave imaju ustajali , neugodan miris koji se zadržava na nekoliko sati nakon što ih je kopanje u tlu .

Najbolje borovnica Bush u Kansasu

Dok borovnice mogu rasti u Kansasu , pojedini grmovi su pogodnije za rast u ovo stanje je manje od idealne klime . Vrtlari uzgoj borovnica grmlje u otvorenoj preriji Kansas trebao mijenjati svoj ​​uobičajeni uvjet pune sunca na jutarnjem suncu i popo

Více >