Blueberry Bushevi u zimu

prepoznatljiv svijetlo ljubičasta - plava boja borovnice ističe u prolazu voća i zdjelu žitarica . Ovaj svestrani voće je poznat za posjedovanje zdrava svojstva koja može raditi u borbi protiv visokog kolesterola , glaukom , gubitak pamćenja, rak i infekcije urinarnog trakta . Borovnice Bush je izdržljiv i može preživjeti čak i najtežih zima s tek malo više njege . Vrste

Postoje četiri glavne vrste kultiviranih borovnice . Rabbiteye i južni highbush sorte se preporučuju za područja s blažim , kraće zimske sezone . Highbush čini dobro u oštrije zime s temperaturama koje dosežu nisko kao - 20F , apola velike borovnice se preporuča za najtežim zimskim uvjetima na kojima temperatura može biti kao niska kao - 35F do - 45F . Unakrsno oprašivanje više od jednog borovnice sorte će prinos veći urod i vegetacije .

Obrezivanje

borovnica grmlje treba orezati tijekom uspavane zimske sezone . Obrezivanje će smanjiti količinu proizvedenih borovnice , ali plod će biti veći . Redovita rezidba također može povećati produktivan život od borovnice grma , pomažu oblikovati razmak od bobičastog voća na grm i pomak vegetacije usjeva . Obrezivanje uravnotežiti broj cvjetnih pupova na novijim , malih izbojaka i one koji su na snimanjima veći promjera će povećati duljinu vegetacije , te će ublažiti potpuni gubitak zbog hladnog vremena .

uzgoj

Kako bi smanjili moguće štete zimska smrzavanja , izbjegavati uzgoj u rano proljeće , a kasnije i zimi . Poljoprivredno zemljište ne drže toplinu , kao i neobrađeno tlo . On drži manje topline zbog veće količine zraka u odnosu na vodu u tlu .
Vlage

vlažno tlo će apsorbirati više dana topline i naknadno otpuštanje topline na površinu će pomoći spriječiti štetu mraz borovnica biljaka . Sustav navodnjavanja tla može se koristiti za održavanje odgovarajuću količinu vlage tijekom razdoblja predviđanje mraz . Izbjegavajte overwatering jer to može dovesti do oštećenja korijena .

MožeBlueberry Bush može pokrenuti iz rezanje

? Borovnice su voće koje proizvode grmlje koje se rasprostiru reznicama . Možete započeti novi borovnica grm rezanjem dijela od drvenaste grane i stavljali ih pod uvjetima koji potiču rast korijena . Reznice Blueberry grmovi rastu najbolje kada cut

Více >