Home & Garden >> Dom i vrt >> Plants, Flowers & Herbs >> Uzgoj Borovnice >> Content

Vrste Blueberry Biljke

porijeklom iz Sjeverne Amerike , borovnica grmlje raste gotovo bilo gdje . Biljke žive 10 - 20 godina . Blueberry biljke zahtijevaju oprašivanje i bolje s drugim kultivarima blizini. Grmovi vole kisela, dobro drenirano tlo i redovito zalijevanje . Plant u punom suncu za optimalan rast i proizvodnje . Sjeverna Highbush

Sjeverni highbush borovnica raste u sjevernom dijelu SAD-a . Oni vrhunca na visini između 4 i 10 metara visok . Grmovi imaju nešto plitko korijenje sa širokim širenja . Sorti sjevernim highbush proizvode bobice u različito vrijeme . Rani producenti su bluetta i Collins . Sredinom sezone , bluecrop i Bluejay sazrijevati . Herbert i Elliott voće kasno u sezoni .
Southern Highbush

križ između izvornih južnim borovnice i sjevernoj highbush stvorio južni highbush . Ovi grmovi imaju sličan rast i zahtjeve kao sjevernih sorti . Prvenstveno se uzgaja u južnim dijelovima Amerike ,južna highbush je nedavno razvio . Odaberite Sharpblue za niskim područjima mraz , jubilarnom za teža tla i Misty za visokim prinosima .
Rabbiteye

rabbiteye borovnice također raste na jugu . Najveći od borovnica biljaka , oni rastu i do 20 metara . Rabbiteyes zahtijevaju pH tla ispod 5.5 . Sorte su Woodard , Brightwell i briteblue . Unakrsno oprašivanje s najmanje tri različite vrste povećava prinose .

Divlje

Divlje borovnice , naziva lowbush , su manji od ostalih vrsta . Neki razvijaju se samo 1 ili 2 metra . U lowbush borovnice rastu uglavnom u sjeveroistočnom dijelu SAD -a i Kanade . Koristite manje vrste , kao što su tophat , za biljke . Burgundy je žalbu i za svoje lišće i lakše za berbu .
Sadnja

Odaberite sorti od najboljih vrsti za svoj položaj . Razmak ovisi o sorti , ali većina će bolje s najmanje 3 noge između grmlja . Kopaju rupu sadnju najmanje dva puta širine korijena loptu , ili oko 2 metra u promjeru za golim korijena biljaka . Napravite rupu dovoljno duboko za korijenje udobno sjediti . Zamijenite izvađenu zemlju s tresetnica i kompost mix . Popuniti rupu na pola puta s mix i namažemo ga s vodom . Dovršiti popunjavanje rupa i vodu. Spread je 4 - inčni sloj malča u 3 - noga krug oko grma .

Održavanja

borovnica grmlja potrebno neke održavanje . Pinch off biljke cvjetovi su prve dvije godine kako bi se spriječilo plodnih . Dopustite im da donositi plodove u trećoj godini . Uklonite mrtve grane . Orezati daleko debele područja i odojak koji su slabi . Nanesite novi malč po potrebi . Držite tlo i zali tijekom vegetacije .


od:http://vrt.98905.com/plants-flowers-herbs/growing-blueberries/1016103456.html

autorsko pravo © Dom i vrt Sva prava zadržana.