Može Frost Kill Epiphyllum Oxypetalum

? Epiphyllum oxypetalum , obično naziva noćne cvatnje cereus , ječlan obitelji kaktus i osjetljiv je na hladnom vremenu . To je jednogodišnja otvorenom tijekom cijele godine u američko ministarstvo poljoprivrede biljka srčanost zonama 10 do 11 , i to uspijeva kao houseplant u svakoj zoni . Jednokratna izloženost na mraz je malo vjerojatno da će ubiti biljku , ali je ponovio šteta mraza može uzrokovati to da hoćeš iznimno i umrijeti . Držite noćno - cvatnje cereus zdrava kao ivrijeme hladi uzimajući ispravne mjere opreza . Opis i kultura

Night - cvatnje cereus jeaerofit , što znači da može narasti i na drugim biljkama . U toplo vrijeme , što stvara velike , mirisne cvjeta na otvaranje samo noću ; ona se oslanja na moljaca za oprašivanje . Noć - cvatnje cereus treba istu okolinu onoliko kaktusa , uključujući pjeskovitom tlu , samo malo vode i djelomičnu sjenu .
Niskim temperaturama

je vanjska temperatura Doesn ' t morati biti 32 stupnjeva celzijusa za mraz za razvoj . Dakle, to je najbolje zaštititi svoj ​​otvoreni noćni - cvatnje cereus kad god ćenoćna temperatura umočiti ispod 50 stupnjeva celzijusa . Biljka može pretrpjeti štetu od smrzavanja , osobito na svojim savjetima . Šteta mraz može pojaviti kao smeđe venuća područja i /ili mekih tkiva . Zbogšteta može dovesti do bakterijske truleži , izvadite pogođenim područjima , ako primijetite da šire . Ako je zahvaćena područja ne šire , a zatim ih ukloniti u proljeće , kadbiljka aktivno raste i može ih zamijeniti .
Frost Zaštita

najlakši način zaštite otvoreni noćni - cvatnje cereus biljke koja je u loncu je da se to u zatvorenom prostoru , kada se očekuje mraz . U hladnom klimom , to bi trebalo ostati unutar cijele zime . U toplijem području ,opcija je da stavite biljku natrag na otvorenom , kada je opasnost od mraza prolazi . Kadnoć - cvatnje cereus se sade u zemlju , a zatim mraza platno , plastična folija ilikrevetu plahta stavlja iznad biljke možete držati mraz od dodiruje biljka , ali ne dopustiteplastični pokrov dirati biljku . Uklonite pokrov tijekom dana tako dabiljka može imati koristi od sunca .
Zima Njega i gnojivo

Poticanje svoj ​​noćni - cvjeta cereus uzeti pauzu od cvjeta zimi osiguravabiljka ima dovoljno snage za stvaranje velike cvjeta ljeti . Smanjenje koliko vode dati biljku tijekom hladnih mjeseci , i ne daju se s gnojivom . To treba gnojivo samo dva puta svake godine , krajem veljače i početkom studenog . Kada je vrijeme za oplodnju , koristite niske dušika gnojiva , kao što je 2-10-10 gnojiva i razrijediti s vodom do jedne četvrtine snage prije izlijevanja na biljke korijena . Razrijediti gnojivo za jednu četvrtinu snage temeljitim miješanjem jedan dio od gnojiva sa tri dijela vode .

Kako to Grow strvinama Plant

mrcina, također poznat kao biljka zvjezdača , Toad postrojenja ili Zulu postrojenja , ječlan obitelji mlječika . To jebiljka porijeklom iz Južne Afrike . Mrcina jesočno da ima kockaste , mesnate stabljike koje se penju pojedinačno iz baze biljke , al

Více >