Home & Garden >> Dom i vrt >> Plants, Flowers & Herbs >> Uzgoj kaktus >> Content

Rainbow Kaktus Care Upute

Za kaktus koji je šareni out - of - cvatu kao iu - cvatu , rastu duga kaktus ( Echinocereus rigidissimus , Echinocereus pectinatus var rubrispinus . ) . Ukratko , cilindrični stabljike gusto prekriven češljati obliku bodlji u izmjenične bendova crvene , ružičaste , bijele i sive . U proljeće , svijetlo magenta cvijeće najmanje 2 cm širok pojaviti . Sporo rastu biljke rijetko granu , pa rainbow kaktus se uzgaja iz sjemena . To je pogodno za kontejnerski uzgoj zbog svoje potrebe za izvrsnu odvodnju . Svjetlo

Za najbolju boju kralježnice i matičnih oblik , rastu duga kaktus na suncu. U područjima s vrućim ljetnim temperaturama i intenzivnom suncu , djelomičnu sjenu u poslijepodnevnim satima je prihvatljivo . Kaktus je porijeklom iz jugozapadnog SAD-a i sjevernog Meksika , raste u planinskim područjima između 4.000 i 6.000 metara nadmorske visine . Biljke su predmet vrućih i suhih ljeta te povećane razine ultraljubičastog svjetla zbog veće nadmorske visine , tako da ih možete rasti gdje nježniji biljke će uspjeti .
Hladno srčanost

Jedan od hladno - hardier kaktusa , kalifornijska kaktus tolerira kratka izlaganja na temperaturama od 10 stupnjeva celzijusa , akoje biljka na suhom , što je jednogodišnja u US Department of Agriculture bilja srčanost zone 7 do 11 . Leo Chance , autor " ; Kaktusi i sukulenti za hladne klime " izvješća rainbow kaktus marginalno jednogodišnja u USDA zone 5 , trajna temperatura od minus 20 stupnjeva celzijusa , kada zaštićeni debelim malča . Ako rastu duga kaktus u kontejner , to neće biti tako hladno Hardy kao da je u zemlju . Za hladnijih područja , držati kaktus i njegovu suhog tla u zimi .
Tla

Rastu duga kaktus u otvorenom , brzo crpe smjesom. Možete koristiti kupljenu kaktus i sočan potting mix , ali pomiješajte 1 dio perlit s 2 dijela potting mix povećati drenažu . Rainbow kaktus dostiže 12 centimetara visoku - vrlo rijetko 18 inča - pabiljka je najbolje uživati ​​izbliza u kontejner , gdje su lako vidljivi njegova boja i oznake . Dajte kaktus lonac tek nešto veći od promjera tvornice za dobru drenažu i tako tlo može isušiti brzo između zalijevanje . U zonama USDA 8 do 11 , biljke rastu na otvorenom, u dobro isušen vrt kreveta kao što su kamenjare i mounded područja tla ili kreveta podignuta u xeriscape vrtovima .
Zalijevanje

tijekom vegetacije , voda rainbow kaktus temeljito i onda nekatla osušiti prije ponovnog zalijevanja . To je najbolje griješiti na strani underwatering za kalifornijske kaktusa , jer je osjetljiv na korijen proklinje ako je tlo je previše vlažan . Testirati tlo s prstima ili sondu tla do pola lonca ili u vrtu krevet na 2 cm u tlo . Ako ste pronašli vlažnost na toj razini , ne zalijevati biljke . Rainbow kaktus ide uspavan za zimu , tako da voda što rjeđe onda , uskraćuje vodu ako sebiljka nalazi u prizemlju .


od:http://vrt.98905.com/plants-flowers-herbs/growing-cactus/1016022117.html

autorsko pravo © Dom i vrt Sva prava zadržana.