Moje Kaktus izdanci su venuću

Kaktusi često proizvode srednju bazalnu rast zove štence ili ogranci . Biljke se mogu podijeliti od matične biljke i počeo je u posebnoj posudi . Oni će iskorijeniti i proizvesti klon originalnog kaktus . Kaktusi su poznati po svojoj sušu , ali to ne znači da ne trebaju vodu . Kaktusi ne može uvenuti signalizira njihovu potrebu za vlagom , alikoža može dobiti naborani i konkavne . Postoje i drugi razlozi za sličan izgled , tako da je najbolje da se isključuje potrebe za vodom na prvom mjestu. Uzimajući izdanci

Cut izdanci off matične biljke sa sterilnim oštrim nožem na liniji tla . Položite komad kaktusa na šalteru za do dva tjedna u kalusnoj i dobije suhu bijelu koricu na ruba nisu . To pomaže spriječiti truljenje i promicati navijali . Kaktusi potrebno dobro isušen , odlučan tlo , pasmjesu od 2 dijela treseta mahovine i 2 dijela pijeska čini idealan medij . Također možete kupiti kaktus smjesu . Umetnite callused krajpomaka u sadnog medij i staviti ga na toplo mjesto s neizravnom jakom svjetlu .
Gljivične Soft Rot

Gljivične mekana trulež jebolest zajednička novo posađenih offseta . Ona počinje na rez području ili žulj i napreduje utjecati na cijeli tkivo . To se događa kadarez na kraju je uveo u medij sa sporama u njoj, aizloženi kraj zarazi ih i trune . Gljivične bolesti može se spriječiti korištenjem tla manje ili sterilni mediji i uranjanjem odrezanog u fungicida sumpora .
Root blijed Bug

korijenu blijed bug je pronađena u tlu na kaktus . Obično se ugovara iz kupljenog postrojenja ili opustošen tlu . Kukci će jesti korijenjenadoknaditi , čak i da ih oblikuje . To ga sprečava od dobivanja bilo kakvih hranjive tvari i vlagu , a na kraju će umrijeti . Pad će biti spor , a može uključivati ​​naborane kože , omekšavanje tkiva i boje. Jedini lijek je da opere korijene s methylagted duhova , a potom isperite . Tlo mora biti izbačen ipot sterilizirana .
Nematode

nematode su sitni organizmi koji žive u tlu . Crv poput štetočine su odgovorni za blijedo i usporava rast od odvojaka. Oni riti u oko korijena i kolonizirati ih , koje nanosi štetu korijene . Biljka se polako će uspjeti . Tlo treba mijenjati , a korijeni treba isprati i provjeriti za štetu . Svi su bezbojne dijelovi korijena moraju biti odsječen - a zatimbiljka bi trebalo biti dopušteno da se osuši na šalter za tjedan dana . Saksiju sa sterilnim potting mix . Buduće epidemije može se boriti sa sistemskim insekticid , ali budite oprezni jer neke kaktusi su osjetljivi na kemikalije .

Kako popraviti kaktusi

Kaktusi su neke od najsvestranijih biljaka na Zemlji , koji mogu rasti i napredovati u nekim od najvažnijih sušnim i loše klime . Ako šteta je zadesila jednu od svog kaktusa , ne brinite o tome : Samo pažljivo odvojiti slomljena područje od još uvije

Více >