Home & Garden >> Dom i vrt >> Plants, Flowers & Herbs >> Uzgoj kaktus >> Content

Kakav tla je za kaktus

? Tla je prva 2 inča tla . Vrtlari moraju dati svoje kaktuse s dobro drenažno tla da rastu biljke bez bolesti . Kaktusi izrastao u slabo iscrpljujuće tla su na visokim rizikom od ugovornog stabljike ili korijena truleži . Malčiranja kaktuse s dobro drenažno malča može spriječiti gljivične bolesti iz događa . Pa crpe tla

Pa crpe tlo se sastoji od mulja , pijeska i gline . Kad tlo ima previše gline , to se ne može adekvatno odvoditi ispravno . Da biste provjerili je li vaš tla se sastoji od gline , zgrabi šaku i stisne. Tlo koji oslobađa kapljice vode znači da imate gline humusa . Tlo koje razbija osim pijeska . Ako je tlo kovan , imate ilovača . Vrtlari mora izmijeniti svoje gline humusa i posaditi svoj ​​kaktus uporabom smjese tla koja potiče drenažu .
Miješanje svoju vlastitu tlu

Napravite rupu u vrtu koji je dva puta veličina korijena loptu i najmanje 6 cm dubine . Mix svoj potting tla za zatrpavanje . Dobri kaktus potting tla sastoji se od 1 dijela graditelja pijeska , 1 dio treseta mahovine i jedan dio vrtnom tlu , prema Sveučilištu u Rhode Islandu . Koristite sterilizirano potting tla ako vaš vrt ima povijest od gljivičnih bolesti u tlu ili truljenja korijena .
Sadnja u dvorištu

Stavite kaktus u rupu nema dublje nego što je bila u izvornom kontejner . Dodavanje tla na dnu rupe i ako je potrebno da se postigne odgovarajuće dubina sadnje . Izbjegavajte pakiranje tlo iznad baze biljke koja potiče matične truleži . Pat tlo oko baze biljke rukom . Suzdržite se od zalijevanje biljke , tako da se može aklimatizirati u tlu .
Malčiranja

Spread 1 - inčni sloj šljunka oko baze kaktus biljka da se pomogne spriječiti gljivične spore koje uzrokuju bolesti poput matičnih truleži . Provjerite šljunka povremeno kako bi bili sigurni korov ne raste iz pukotine . Vrtlari može staviti veliki kamen pokraj njihovog kaktus biljka za hlad i za zaštitu od sunčevih opeklina tijekom ljeta . Stijena je također zarobljava toplinu tijekom zime , prema Texas A & M University .


od:http://vrt.98905.com/plants-flowers-herbs/growing-cactus/1016103664.html

autorsko pravo © Dom i vrt Sva prava zadržana.