Home & Garden >> Dom i vrt >> Plants, Flowers & Herbs >> Uzgoj kaktus >> Content

KakoSaguaro kaktus Širi

?Div Saguaro kaktus ili Carnegiea gigantea , ježivi simbol američkog jugozapada . Njegova višelančane oblik je za razliku od bilo koje druge kaktus . Saguaro suočava s dugim izgledi protiv opstanak , ali ako sesjeme može pronaći pravo mjesto nicati , to može rasti u idućih stoljeća ili tako do visine koja patuljci svako drugo živo u slatki je Sonoran Desert kuće . Klijanje sjeme

slatki kaktus klice iz sjajni crni sjemeveličine glupan . Saguaro kaktus proizvodi desetke tisuća sjemenki svake sezone . Samošačica naći gostoljubivi mjesto za rast . Slatki sjemenke treba zaštićeno mjesto da klijati , kao što su pod " medicinska sestra " stabla poput grmlje ili velikih stijena . Sklonište štiti sjeme od ljeta i zime i niske temperature , a od ptica i glodavaca koje jedu sjemenke .
Usporenog rasta

rast je spor , sa samo sadnica oko četvrtine inča visok u prvoj godini . To će potrajati oko 15 godina do nogu u visinu . Na oko 30 godina i 3 metra ,Saguaro će proizvoditi cvijeće i voće . Do dobi od 50 godina ,Saguaro može doći do 7 metara u visinu . Saguaro počinje rasti svoje karakteristične ruke oko 75 godina i , po dobi 100 , može doći do 25 metara . To će biti u potpunosti zrele u dobi od 150 i doći do 50 metara u visinu s više oddesetak ruku . Odrastao , potpuno hidratizirano Saguaro može težiti i više od 2 tone .
Cvijeće i voće Srpski Srpski

Saguaros cvijet od travnja do lipnja . Svaka biljka ima na desetke cvjetnih pupova . Svaki slatko - mirisna cvijet otvara u cvatu nekoliko sati nakon zalaska sunca i wilts po sljedećem popodne . No, svake noći vidi nekoliko cvijeće cvjeta odjednom . Cvjetovi privući ptice , palicama i insekata koji traže njihove slatke nektar . Kao što ta stvorenja putovati iz cvijeta na cvijet hraniti , oni odvode pelud koja oplođuje druge cvijeća jer oni idu . Saguaro voće dozrijeva u lipnju i srpnju , s mnogo pada na zemlju . Slatke pulpe privlači životinje , ptice i kukce koji se hrane plodovima i gutati sjemenje . Svaki plod sadrži stotine sjemenki , od kojih su mnogi se izlučuju izmetom negdje daleko .
Štednju vode

Saguaro je osmišljen kako bi uštedjeli vodu . Ona ima jake drvenaste rebra koji drže biljke u uspravnom položaju. Između rebara , harmonikastu naborima dopustitiSaguaro proširiti kao što je potrebno u vodu . Spužvasto , želatina kao tijelo unutar postrojenja pohranjuje vodubiljka uzima kroz što je široko rasprostranjen , ali plitkog korijena sustav usmjeren na slavine korijena preko 2 metra duboko . Plitki korijeni protežu što dalje od debla kaokaktus je visok. U dobrom kišebiljka može uzeti u 200 litara vode , što je dovoljno da trajegodinu dana . Ona nema ostavlja znojiti vodu . Umjesto toga , njegova zelena deblo i grane napraviti svoj ​​hranu fotosintezom . Bodljama držati životinje iz jedući biljke i osigurati hlad i štit od isušivanja vjetrove . Njegova voštana koža pomaže držati u vodi .


od:http://vrt.98905.com/plants-flowers-herbs/growing-cactus/1016103693.html

autorsko pravo © Dom i vrt Sva prava zadržana.