Home & Garden >> Dom i vrt >> Plants, Flowers & Herbs >> Uzgoj kaktus >> Content

Kako umnožiti kaktus Iz veslo

riječ " propagirati " možda zvuči teško , ali propagiraju mnoge vrste biljaka , kao što je kaktus , može biti lakše nego što mislite . Arizona kooperativne uvjerava vrtlari koji propagiraju većinu vrsta kaktusa je" vrlo jednostavan postupak . " Kada propagirati kaktus , ti si stvaranje novog postrojenja iz postojećeg raslinja . Kaktusi koji imaju vesla su bodljikav kruške u Opuntia roda . Drugi koji se posuditi za vegetativno razmnožavanje su cereus , Echinopsis , izdanka , Lophocereus , Stenocereus i Trichocereus.Things što vam je potrebno
kožne rukavice
Kuhinja štipaljke
nožem Screenshot Plavac ili perlita
tresetnica ili kompost
3 - ili 4 - inčni posude s rupama odvodnje
navijali hormona ( opcionalno )
pokazati više Uputstvo Screenshot
1

napraviti reznice pojedinačnih vesla kadnoćna temperatura je pouzdano 60 stupnjeva celzijusa ili viša .
2

Odaberite zdravu biljku iz koje da se rezanje veslo . Izbjegavajte vesla koji se pojavljuju u modricama , smežurane , blemished , ili na bilo koji način nezdravi .
3

Izrežite veslo pod kutom od 45 stupnjeva na svojoj čvora , što jemjesto gdjeje veslo spojen na drugi reketa ili glavni stabljike kaktus biljke . Nosite rukavice i nositi biljka s kuhinjom kliještima kako bi spriječio ozljede na rukama .
4

Umočite izrezati rub reketa u sumpora ili navijali hormona , ako želite , iako je to opcija .

5

Osušite cut vesla u toplom , tamnom, suhom , dobro ventiliranom prostoru prisiliti rezanje razviti žulj zbog njezina ruba nisu . Ovisno o vrsti kaktusa ,žulj moglo potrajati nekoliko mjeseci da se formira , ali ovaj korak je izuzetno važno jeržulj će spriječiti bolesti mikroba ulazak na nova biljka .
6

Pripremite potting mix sadrži polovicu pumice ili perlit i pol tresetnica ili kompost . Ispunite 3 - ili 4 - inčni lonci polupuna sa smjesom , a zatim postavite callused rubu svoje veslo na vrhu mix , što jeste li pokriti 1/3 do 1/2 od veslo u bazu nakon što napunite lonac s više potting mix .
7

Stavite saksiji vesla u području s jakom , indirektno svjetlo , a kada ih vodeu tlu počinje gubiti vlagu .


od:http://vrt.98905.com/plants-flowers-herbs/growing-cactus/1016103694.html

autorsko pravo © Dom i vrt Sva prava zadržana.