Home & Garden >> Dom i vrt >> Plants, Flowers & Herbs >> Uzgoj kaktus >> Content

Biljke koje izgledaju kao Rocks

Nekoliko sočno vrsta nalikuju ravne kamenje . Ove biljke su pronađena divlja raste u južnim dijelovima Afrike u područjima s vrlo malo tla ili vode . Ove male biljke su više od jednog inča visok . U jesen , oni sport male, daisylike cvijeće u različitim bojama . Najčešće se susreću u Sjevernoj Americi jekomercijalno dostupan obitelj Lithops . Otkriće

Lithops su prvi primijetili u 1811 kada je William John Burchell pokupili su čudno stijenu dok istražujući južnoj Africi . Vidio je da nije biostijena na sve ; to jebiljka . Bili suneobičnost za iduće stoljeće , ali na kraju tretira ozbiljno NE Brown , Ph.D. , koji su ih imenovali Lithops 1922 . Od njihova otkrića , Lithops su tražili kao zanimljivih uzoraka biljaka po Europljana i Amerikanaca .

Različita staništa

Lithops rastu divlje u različitim staništima , ali radije kamenjara dalje od drugog raslinja . Neke vrste su prilagođene hladnijim i napredovati 8.000 metara iznad razine mora . Međutim , većina bolje prilagođene su vrućine i izdržati temperature od 120 stupnjeva . Postoje stotine vrsta lithops , ali većina se područjima nalaze samo jedna vrsta i podvrsta svoje .

Jedinstvena adaptacije

Lithops i slični sukulenti prilagoditi neplodnim okolici . Oni imaju različite metode pobijedivši toplinu . Kada raste u pustinjskim uvjetima ,većina lithop je ispod površine tla sa samo dva mala ostavlja vidljive . To ga štiti od isušivanja , vrućim vjetrovima . Sve razmjene plina pojavljuju u podzemlju . Fotosinteza je omogućeno sustavom Windows na površini odskakanje sunčeve zrake na unutrašnjost biljke pomoću kalcij oxalate kristale .
Uzgoj

Uzgoj lithops je sličan uzgoj sukulentnih biljaka ili kaktuse . Oni zahtijevaju dobro drenirana zemlja i oprezni zalijevanje . Četiri do pet sati jakom suncu je potrebno . Ove biljke zahtijevaju lonce znatno veće nego što je njihova veličina površine pokazuje , kao i oni imaju veliko korijenje . Počevši od ožujka vode lithops natapanjcm tlo kada lišće počinje zgrčiti . Dopustitetlo opet potpuno osuši , a zatim vodu u oko tri dana . Kadabiljka počne svoj ​​mirovanja u studenom , zaustaviti zalijevanje Mist biljku jednom u dva tjedna .


od:http://vrt.98905.com/plants-flowers-herbs/growing-cactus/1016103743.html

autorsko pravo © Dom i vrt Sva prava zadržana.