Home & Garden >> Dom i vrt >> Plants, Flowers & Herbs >> Uzgoj kaktus >> Content

Kako da se za rezanje od božićni kaktus

A Christmas kaktus , nekad poznat kao orhideja kaktusa , cvijeće u početkom zime , nadahnjuje svoje ime . Tropska sočno obično cvjeta jednom ili dva puta godišnje sa živim cvijeća u ružičastoj , crvenoj , fuksije i ljubičasta , među ostalim bojama . Kaktus se sastoji od niza phylloclades , zelene segmentima koji izgledaju poput lišća i iz koje cvjeta rastu . Božićni kaktusi općenito dobro reagiraju na propagiranju , termin za uzimanje rezanje iz postrojenja . Na taj način uključuje uklanjanje nekoliko phylloclades i presađivanje them.Things Vi ćete morati Srpski biljka lonac , 4-6 cm širok
tresetnica tla
pijesak ili perlit tla
sve namjene potting tla Screenshot pokazati više Uputstvo Screenshot
1

ispitati svoj božićni kaktus pronaći najzdraviji potrazi granu , ili više , ako mislite na više reznica .
2

Postavite prste na zglob trećeg ili četvrtog phylloclade od vrha i twist dok su segmenti osloboditi .
3

Postavite reznice stranu unutra na suho za 24 sata . Nemojte ih izlagati izravnoj sunčevoj svjetlosti tijekom tog vremena .
4

Pripremite novi lonac s mješavinom tla koja je pola tresetnica i pol pijeska ili perlita tlo . Cilj je stvoriti dobro isušivanje tla , koja Božićni kaktusi je potrebno da se razvijaju .
5

Lagano natapala tlo dok ne bude samo vlažna , ne mokra .
6 < p > Stick rezanje u tlo dodna phylloclade je ispod površine .
7

Smjestite biljku gdje će dobiti neizravnu sunčevu svjetlost , i zadržavanja vlage tla , ali nikada mokra . Budite spremni za rezanje se zgrčiti se , kao da je umro . To je normalno i nijeznak neuspjeha .
8

Provjerite rezanje za znakovima novog rasta nakon dva do tri tjedna. To signalizira da su korijeni formirana isadni je uspješna . Saksiju biljka s labave , te crpe , sve namjene potting tla . Briga za biljke kao što bi bilo božićnog kaktusa .


od:http://vrt.98905.com/plants-flowers-herbs/growing-cactus/1016103828.html

autorsko pravo © Dom i vrt Sva prava zadržana.