Home & Garden >> Dom i vrt >> Plants, Flowers & Herbs >> Uzgoj kaktus >> Content

Koliko Sunčeva svjetlost Nemojte Božić Kaktusi trebate ?

Božićni kaktusi su popularne odmor darove koje su dugovječni i lako rasti . Ova biljka ima svijetle ružičaste pupoljke i cvijeće koje cvatu za dva do četiri tjedan oko Božića . Kako bi vaš božićni kaktus zdravi , postoje određeni uvjeti koje moraju pridržavati . Sunčeva svjetlost

Božićni kaktusi treba držati na svijetlom , ali neizravne suncu . Držite biljke od propuha, grijanje vents , kamina i drugih izvora vruće ili hladan zrak kako bi se spriječilo pupova od pada off biljku prije nego što su čak i cvatu . Držite biljke u kući na sunčanom položaju . Previše izlaganja suncu može uzrokovati izravnu lišće postati mlitava ili da se spali . Ako želite imati svoj ​​kaktus na otvorenom u ljetnim mjesecima , držati ga u polu - zasjenjenom području . Kada je vrijeme počinje da se ohladi , donijeti biljka u zatvorenom prostoru na nekoliko sati svakog dana , postupno se povećava broj sati provede u zatvorenom prostoru .
Zalijevanje

Pazite da ne da Overwater ili podvodnih vaše biljke . Za razliku od drugih kaktusa , ovaj se ne može tolerirati potpuno suho tlo . Ako je tlo suho ,biljka će uvenuti i pupoljci će pasti . Dodirnite tlo s prstima osjetiti za vlagu ; ako je suha , zalijevati svoju biljku . Ako Overwater , primijetit ćetebijelu trulež pojavljuje na lišću ili lišće može spadati u tvornici . Provjerite gornji sloj tla da vidi da li je to već vlažna kako bi se izbjeglo overwatering . Kaktusi koji žive u suhim vanjskim klimatskim uvjetima treba zalijevati svaka dva do tri dana kada je toplo i sunčano , a kaktusi koji žive u vlažnim , hladnim ili zatvorenim prostorima treba zalijevati jednom tjedno .
< Br > Vlažnost

Ako živite u suhom prostoru , stavite pladanj s vodom pored vašeg božićnog kaktusa . Voda će ispariti i osigurati vlagu dabiljka treba . Ako nemate prostora za mjesto ladicu pokraj biljke , stavite lončanica na vodonepropusnim tanjur ili pladanj koji je ispunjen pijeskom i pomiješan s vodom .
Obrezivanje
< br >

orezati svoj ​​božićni kaktus koji mjesec nakon što cvjeta . To će potaknuti biljku da raste i grana se dalje . To jerazdoblje odmora za kaktus . Cvjetovi će nestati i treba ukloniti . Sama biljka neće izgledati kao ugodan jer je imao dok je u cvatu , ali to nužan korak povećava dugovječnost biljke .


od:http://vrt.98905.com/plants-flowers-herbs/growing-cactus/1016103884.html

autorsko pravo © Dom i vrt Sva prava zadržana.