Njega Aloe Vera

Aloe vera jesočan biljka porijeklom iz sjeverne Afrike . Tijekom 18. i 19. stoljeća , aloe vera je jedan od najčešće propisane lijekove u uporabi . Danas , to se često koristi za umirenje i liječiti manje opekotine i ogrebotina . Aloe vera može narasti i do 4 metra , a lišće može rasti sve dok je 36 inča . To stvara duge, žute cjevaste cvjetove tijekom ljetnih mjeseci . Aloe vera jeteška , suša otporna biljka koja zahtijeva vrlo malo njege . Sadnja

Aloe vera može se uzgajati samo na otvorenom, u jugoistočnom SAD-u . To je vrlo osjetljiv na hladno vrijeme i može izdržati ozbiljnu štetu ako se ostavi vani na zimi . Aloe vera treba uzgajati u posudi u svim ostalim dijelovima zemlje , a ne bi smjeli biti izloženi temperaturama ispod 32 stupnjeva, F. biljka u kontejner s promjerom od najmanje polovicu svog lišća pedalj kako bi se spriječilo prenapučenosti . Aloe vera s 12 - inčnim lišće će zahtijevati kontejner s promjerom od najmanje 6 inča .

Osiguratialoe vera dobiva dosta jakom suncu i svježem zraku . Držite kontejner biljke na prozor ako se drži u zatvorenom prostoru . Vanjske biljke treba primati punu sunčevu svjetlost tijekom dana sati . Koristite potting tla s dobrom drenažom kako bi se spriječilo truljenje korijena . Testirajte svoje tlo stavljajući neke u lonac i izlijevanje vode preko njega . Akoje voda sporo da se ocijedi i stoji , dodajte zdrobljenog plavac na tlu . Dobar omjer je jedan dio slomiti plavac da jedan dio potting tla .
Zalijevanje i gnojidbu

Aloe vera zahtijeva zalijevanje o jednom svaki drugi tjedan , kao što pohranjuje višak vlage u svojim listovima . Tlo treba biti prije zalijevanja potpuno suhi . Testirati tlo umetanjem prst do prvog zgloba . Ako je tlo suho na toj točki , primjenjuju umjerene količine vode u tlu . Koljenica test može se koristiti opet nakon zalijevanja kako bi se osiguralo da je dobio dovoljno .

Hranjenje aloe vera jednom mjesečno s niskim dušičnih gnojiva . Slijedite upute proizvođača na pakiranju kako bi se osiguralo da se primjenjuju na odgovarajući iznos . Nemojte oploditi aloe vera tijekom zimskih mjeseci kada jebiljka odmara .
Presađivanje

Aloe vera biljke rastu vrlo brzo i da će morati biti premještena veći spremnik svake druge godine . Novi izrasline nazivaju " ​​štenci " će početi da se formira oko izvornog aloe vera biljka i da će gužva u kontejner . Prijenos štence odvojiti , manje posude ili premjestiti cijelu biljku , uključujući i mladunčadi , na mnogo većoj posudi.

Aloe vera može se jednostavno podiže od tla i posadi u novu posudu . Budite oprezni da ne suza korijenje prilikom vađenja štenaca iz tla . Dopustite korijenje da se osuši za tri do četiri dana prije sadnje , ako dođe do havarije . Pričekajte tjedan dana nakon presađivanja aloe vera prije zalijevanje dati korijeni priliku da riješe u.

Kalanchoe Tubiflora Njega

Kalanchoe tubiflora jesočno poznat po mnogim imenima , uključujući i majku tisuća , majke milijuna i luster postrojenja . To zahtijeva vrlo malo njege , a kada je posađeno u zemlju u umjerenoj klimi , prostire se gotovo jednako brzo kao korov . U već

Více >