Kukuruz Species

Kukuruz , poznatiji kao kukuruza u Sjedinjenim Državama i Kanadi , je u uzgoju za stoljećima . Kristofor Kolumbo je došao preko uzgaja " mahiz , " ili kukuruza , na Haitiju u 1492 i uzeo sa sobom u Španjolsku . Istraživači vjeruju daje usjev uzgaja domorodaca u Americi i prije 500. Sada ima oko 50 vrsta kukuruza uzgaja širom svijeta , gdje god povoljni uvjeti raste omogućiti po uzgoju . Vrste Diferencijacija

kukuruza vrste se razlikuju po obliku zrna , broj, boja i veličina . Kukuruz se uzgaja za izravnu ljudsku potrošnju , stočne hrane , brašna , prehrambene aditive i ukrasne uporabe . Kukuruz zrna su ili kremena ili trag . Flint kukuruza značajke zaokružiti zrna , dok zuban kukuruza jezgrama izgledati ljudskim zubima . Kernel boje su bijela , žuta , narančasta i crvena , s mnogo varijacija mogućih među različitim vrstama . Sjedinjene Države proizvodi više kukuruza nego bilo koja druga zemlja u svijetu danas .

Dent sorti

Dent kukuruza dobiva svoje ime od svoje zubat oblika i sklonosti svojih jezgri do kolapsa u udubljenja kao što su suha . Većina zuban uzgojenih u Sjedinjenim Državama imaju žute zrna - i koriste se za stočne hrane . Neki , međutim , koriste se za prehrambene aditive namijenjenih za ljudsku prehranu . Dent kukuruz uzrokuje bijelu škrob cijenjeno zbog svoje uporabe u određene namirnice .
Flints

Flint kukuruz ima debeli , tvrdi vanjski oklop koji pokrivamekani , zrnati centar . Flint zrna su karakteristično glatka i zaobljena . Flint proizvodi manje redova zrna od dent kukuruza , ali ne sazrijeva ranije kada je odrastao u toplije klime . Obično se nalaze u Južnoj i Srednjoj Americi , uz južnu Europu , kremena kukuruz koristi i za stočne hrane i prehranu ljudi .
Brašno Kukuruz

kukuruza vrsta namijenjenih za uporabu brašno lice meke , neprozirni zrna sadrže obilje škroba roku . Kao zrno suho , oni se smanjiti ustaljenom brzinom i pobjeći potisnutom izgled obilježje u ​​dent kukuruza . Brašno maizes učiniti najbolje u visokim , suhim geografskim širinama , kao što su polja nalaze u andske regije Južne Amerike . Zrna ostavili na klip amortizera u regijama imaju tendenciju da se lako oblikovati . Kaovrsta ime sugerira , brašno kukuruz proizvodi zrna lako tlo za proizvodnju kukuruznog brašna .
Kukuruz , kokice i ukrasno bilje

Kako do žetve Hybrid zrna kukuruza

Uzgoj svoj ​​kukuruz je jedan od načina kako bi se osiguralo svježi prinos za svoju obitelj , dovoljno potencijalno zamrznuti ili ne može. To je u redu da se prikupiti sjeme svojih hibridnih kukuruza biljke , ali budite svjesni da to ne znači i da će

Více >