Home & Garden >> Dom i vrt >> Plants, Flowers & Herbs >> Uzgoj kukuruza >> Content

Sadnja dubina za Ambrosia kukuruz

Pazite da pokopa ambrozije kukuruz sjeme na pravom dubini kako bi dobili svoj urod off za zdrav početak . Ambrozija jebrzo - rastuća ljetna kukuruza koja proizvodi slatki , flavorful uši . Pravilno Dubina sadnje je važno kada pokušavate rasti kukuruz . Posijali sjeme preblizu površini tla mogu ih spriječiti navijali . Posijali sjeme preduboko može ugroziti rast . Sadnja dubina

Neki vrtlari izgradnju malih humaka ili brda zemlje u kojoj se zasaditi kukuruz . Duge redovi mounded tla mogu se također koristiti za sijanje sjemena kukuruza . Sjemenke čak može se sijati na obrađenu , ravnu tlu . Bez obzira nanačin sadnje , uvijek izmjeriti dubinu sadnje od najviše točke površine tla ide prema dolje .
Suho tlo

Provjerite vlažnost tla i temperature prije sadnje ambrozija kukuruz . To ne mora biti posađeno do tla je grijao na 65 stupnjeva celzijusa . Frost štetekukuruza , što u konačnici utječe na broj ušima što žetve na kraju vegetacije . Uzmi pregršt tla i ugurati ga u šaci testirati njezinu vlažnost . Akotlo ne držite zajedno i dobro se raspada lako kad otvorite svoju ruku , to je suha . Kad je tlo toplo i suho , stavitesjemena 1 na 1/2 cm duboko u tlo .
Mokro tlo

Ako tlo drži zajedno poslije vas 've ga stisnuo u šaku , to je vlažan ili mokar . Kad tlo je cool i vlažan na dodir , zakopati sjeme 1/2 inča duboko . Plant barem dva reda ambrozije kukuruz kako bi se osigurala odgovarajuća oprašivanja i uho proizvodnju . Akousjeva je zadržao zdravi , svaka stabljika će proizvesti jedan klas. Ne biljka ambrozije kukuruz u blizini drugih sorti kukuruza kako bi se spriječilo unakrsno oprašivanje koje mogu utjecati na okus vaše uši . Slatki kukuruz koji postaje oprašuju druge vrste ne okus kao slatko , razvijanje škroba okus umjesto. Ambrosia kukuruz , koji je bijele boje , također izgleda drugačije ako oprašuju žuti kukuruz , ali to se ne može utjecati na okus .
Harvest

Kad zasađena ispravno , ambrozija slatko kukuruz će doći do pune zrelosti u oko 75 dana. Klasje zrelo , kadavanjska ljuska okreće smeđa i svilenkasta teksture . Zrna , kad stisne, proizvesti blago mliječno izgleda sok kadakukuruz je zrela . Pozornica mlijeko traje nekoliko dana , tako da je bitno za žetvu kukuruza brzo . Žetva uzimajući čvrsto držati na uhu i uvijanje nježno dok vuče prema dolje kako bi ga gurnuti off stabljiku .


od:http://vrt.98905.com/plants-flowers-herbs/growing-corn/1016022310.html

autorsko pravo © Dom i vrt Sva prava zadržana.