Home & Garden >> Dom i vrt >> Plants, Flowers & Herbs >> Uzgoj kukuruza >> Content

Razlika između stranooplodni & Hibridni kukuruz

Kukuruz je došao držati jedinstvenu poziciju među velikim svjetskim kulturama . Prepušteni samima sebi , drugi Staples poput pšenice , riže i krumpira će i dalje rasti , bez ljudske intervencije . Kukuruz se više ne može učiniti , a sada preživljava isključivo zbog svoje vrijednosti u ljudskoj vrsti . Do Drugog svjetskog rata većina kukuruza narasla je na tradicionalnom stranooplodne raznih , ali od tada su poboljšane hibridi prevladavali . Obje vrste imaju svoje prednosti i slabosti . Razlike

Oba otvorenom oprašuju i hibridni kukuruz široko narasla od strane poljoprivrednika i vrtlara iz hobija , a obje imaju svoje mjesto . Hibridne sorte su stvorene namjerno ili slučajno tako da kukuruz od jedne sorte kukuruza oprašuju druge sorte . Rezultiralo križati će imati neke karakteristike svakog roditelja , ali da se za iduću godinu sjeme morat ćete ponovno prijeći izvorne dva roditelja . Stranooplodne biljke ili one čije sjeme se oprašuju , naravno , rekao je da su " pasmina istina ", što znači njihovo sjeme će reproducirati karakteristike matične biljke .
Stranooplodne Kukuruz
< br >

stranooplodne kukuruz sorte su izvorne sorte , čije sjemenke su spašeni i presaditi već tisućama godina . Poboljšanja u sorte su donijeli oko odabirom one biljke koje pokazuju poželjne osobine , a štedi svoje sjeme posijati sljedeće godine urod . Oni su dostupni u širokom rasponu boja i veličina . Open- oprašuju kukuruz je prilično izdržljiv , obično zahtijevaju manje vode , manje gnojiva i općenito manje njege nego hibridnih sorti .
Hybrid Kukuruz

Hibridni kukuruz proizvodi by križanja sojeva dva roditelja , pomno odabrana za poželjnih karakteristika . To jedvogodišnji proces , a prvi ovogodišnji rast pružajući drugu godinu je sjeme . Hibridi se proizvodi na poljoprivrednike pod ugovorom u sjeme tvrtki , a ne pojedinačnih gospodarstava i poljoprivrednika . Hibridi su izmanipulirani za proizvodnju ekstra kukuruz za jesti svježe , ili za manje očiglednih karakteristika , kao što su otpornost na određenoj bolesti ili štetnika , odnosno sposobnost da prežive određene herbicide .
Odluka vrtlar < br >

Koji kukuruz rasti ovisi o svakom pojedinom vrtlar . Homesteaders mogu birati stranooplodne kukuruz iz skromnosti ili želju prestati podupirati div sjemenskih tvrtki . Hobisti mogli izabrati da raste rijedak stranooplodne razne pomoći sačuvati ga za buduće generacije . S druge strane ,mali seljak raste za lokalne poljoprivrednike tržište će vjerojatno dati super - slatko hibrid , jer sunajpopularniji za slatkom jelu . Ostali faktori , kao što su lokalne klime i vegetacije također su važne okolnosti .


od:http://vrt.98905.com/plants-flowers-herbs/growing-corn/1016022343.html

autorsko pravo © Dom i vrt Sva prava zadržana.