Home & Garden >> Dom i vrt >> Plants, Flowers & Herbs >> Uzgoj kukuruza >> Content

Odojak Uzgoj kukuruza bilje

Suckers se nova tvornica puca nastajanju iz biljke baze . Oni su zajednički na voćaka i ukrasnog bilja i kukuruza . Njihova vrijednost je sporan . Kukuruz biljke odojak se nazivaju " ​​kormilima . " Neki uzgajivači vjeruju da bi trebali biti uklonjeni jer oni sisati hranjive tvari iz glavne stabljike , dok je istraživanje teži da se nagnuti prema ostavljajući ih , jer njihova prisutnost ukazuje na odgovarajuće hranjive tvari u tlu i povoljne uvjete za rast , u skladu s Purdue University Odjel Agronomskog i Michigan State University Extension . Što tillers Mean

Prema RL Nielsen iz Purdue University Odjel Agronomskog , kormilima pokazuju vrlo dobre uvjete za uzgoj . Stabljike gasi tillers ima dovoljno hranjivih tvari , vode i sunca , kao i prostor . Međutim , određene hibridne sorte genetski predisponirani za proizvodnju drške, u kojem slučaju se uvjeti za rast ima malo veze s njihovom izgledu .

Kada se pojavljuju?

Kormilima pojaviti kadastabljika doseže svoju razvojnu fazu šest list , u skladu s Michigan State University Extension . Tillers pojaviti kasno u sezoni prihvatni hranjivih tvari iz glavne stabljike . Glavni Stabljika je dovoljno visok nijansirajući izdanaka pa se ne mogu natjecati . Potražite ih u prvih nekoliko tjedana razvoja kada hranjive tvari su visoke i dostupni . Akostabljika ošteti , kormilima može pojaviti kasnije .
Oni naštetiti biljci ?

Oba Purdue University i Michigan State University tvrde da tillers se previše kasno u sezoni nauditi glavnu stabljiku ili da utječu na kvalitetu uši ' . Michigan State izvještava da šećeri u biljci se može kretati od drške za uši na biljku nakon svilanje i tijekom ispune zrna , što je malo slađi uši . Izdanaka imaju svoje lišće i ne trebaju glavnu stabljiku za fotosintezu .
Ostavite ih ili ih ukloniti ?

Ako želite ih ukloniti , učiniti kada oni su još uvijek vrlo malo i neće ožiljak stabljiku . Ostavite ih na stabljici ispuniti u rijetkim zakrpe u redovima .


od:http://vrt.98905.com/plants-flowers-herbs/growing-corn/1016022345.html

autorsko pravo © Dom i vrt Sva prava zadržana.